Winnaar Niels van Alsemgeest ontvangt de beker.
Winnaar Niels van Alsemgeest ontvangt de beker. Theo van der Poll

Snelschaak kampioenschap SV TRIO

DE MEERN > Na 2 jaar digitale sessies in verband met corona, was het snelschaakkampioenschap van schaakvereniging TRIO in De Schalm weer ouderwets gezellig. 


Een hoge opkomst, spannende partijen en het allerbelangrijkst, veel schaakplezier waarvan iedere deelnemer heeft genoten. Als oude bekenden waren Polle, voormalig clubkampioen en ook in nationale schaakkring een bekend jeugdschaker, Bas van Arendonk en Niels Alsemgeest, laatste winnaar van dit toernooi, aanwezig. Andere niet-leden Martin Groot, Paul van de Voort en Wout Spelt, beleefden hun eerste fysieke schaaktoernooi waar veel plezier aan is beleefd in de finalepoule. In de 5 rondes was het de vraag wie er uiteindelijk met de winst vandoor zou gaan. 

Of het zo zou moeten zijn: in de allerlaatste partij speelden Niels Alsemgeest en Polle van Arendonk tegen elkaar, beiden hadden alle partijen nog in winst omgezet. Een finale in een finale, een mooi slot van deze avond. Een bijzonder spannende strijd waarbij Polle liet zien niet voor niets Nederlands jong schaaktalent te zijn. Niels liet echter, als vanouds, zien te beschikken over uitermate veel schaakkennis en zette een fraaie partij op het bord waar Polle, vanwege stelling en vallen van de vlag, uiteindelijk het hoofd voor moest buigen. Een trotse 2e plaats voor Polle, maar uiteindelijk 1 terechte winnaar in de persoon van Niels Alsemgeest. 

Eens proberen? Meld u zich dan aan via schaakverenigingtrio@ziggo.nl of kijk voor meer informatie op www.trioschaak.nl. Zowel club- als thuisschakers, ongeacht speelniveau, zijn van harte welkom.