Afbeelding
Van internet

Reanimeren leren of opfrissen bij EHBO Haarrijn

REGIO > Je bent burgerhulpverlener bij HartslagNu, maar de geldigheidsdatum van je scholing is verlopen. 


Door de corona was het vaak niet mogelijk om herhalingslessen reanimatie te volgen. Landelijk gezien moet 1/3 van alle burgerhulpverleners van de oproeplijst worden afgevoerd. Dit betekent dat er bij een oproep minder burgerhulpverleners kunnen worden ingezet en de hulpverlening mogelijk minder efficiënt is. Het is belangrijk dat de training volgens de regels van de Nederlandse Reanimatie Raad wordt gegeven. EHBO Haarrijn (Haarzuilens-Harmelen-Vleuten) gaat weer reanimatietrainingen aanbieden volgens deze regels. 

De eerstkomende cursus die gegeven wordt is op donderdag 2 en 9 februari in het Dorpshuis te Harmelen. De lesavonden beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur, rond 21.00 uur is er een korte pauze met een kopje koffie of thee. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. De kosten zijn 45 euro en die worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering. Voor de mensen die een aantal jaren geleden een reanimatiecursus hebben gedaan, maar daarna geen herhalingsles meer hebben gevolgd en toch graag weer hun kennis willen actualiseren, geven zij bij voldoende deelname een opfriscursus van één avond. 

Op woensdag 15 maart starten zij met een EHBO basiscursus. 

Mocht je meer informatie willen over het volgen van een EHBO- of reanimatiecursus, dan kun je die vinden op de website van EHBO Haarrijn. Of via secretariaat@ehbohaarrijn.nl of Emmy van de Beek, tel. 06-55718980.