Brand

UTRECHT > Op Oudejaarsavond is brand ontstaan bij de Rietendakschool aan de Laan van Chartroise. Op camerabeelden is te zien dat vuurwerk terecht is gekomen op het dak en dat heeft vlam gevat. De politie gaat uit van een ongeluk, wie het vuurwerk heeft afgestoken is niet te achterhalen. De brandweer was snel ter plaatse en de schade is gelukkig beperkt gebleven en de afhandeling hiervan wordt door de verzekeraar opgepakt. 'Samen met de school zijn we aan de slag gegaan met de benodigde (herstel)werkzaamheden. De school kon daardoor maandag weer open zijn,' aldus de gemeente Utrecht.


Aanrijding

BREUKELEN > Op woensdagochtend 21 december rond 11.30 uur heeft er op de Straatweg, tussen universiteit Nyenrode en restaurant de Olifant een aanrijding plaatsgevonden. Hier werd een 12-jarige fietser aan beide kanten ingehaald door twee jonge jongens op de fiets. De jongens pakten het slachtoffer vast, waardoor de fietser niet kon uitwijken voor een tegenligger. Hij botste met de tegenligger en kwam lelijk ten val. Het slachtoffer is daarna weggefietst. De identiteit van de twee jongens is nog niet bekend. De politie vraagt of mensen die getuigen waren van het voorval zich willen melden om de identiteit van de twee jongens te achterhalen. Heeft u informatie? Laat het ons weten. Via 0900-8844 of social media!


Camera

STICHTSE VECHT > De gemeente start binnenkort met een pilot waarbij camera’s in dienstauto’s worden geplaatst die automatisch signaleren of het gras ergens te hoog is en waar er scheuren in de weg zitten. Ook kan zo worden ontdekt waar veel zwerfafval ligt dat opgeruimd moet worden. 'Dan kun je als gemeente gelijk acteren, dat is toch prachtig,' aldus de ambtelijke toelichting op Linkedin.