Brand

MAARSSEN > Een brandende bestelbus op de A2 richting Amsterdam heeft dinsdagmiddag voor flink wat oponthoud gezorgd. Bij Maarssen ging de bus op de vluchtstrook om erger te voorkomen en kon de brandweer blussen. Twee rijbanen en een afrit bij Maarssen werden uit voorzorg enige tijd afgelsoten. De bestuurder bleef ongedeerd. Over de oorzaak is nog niets bekend.


Green Deal

LAGE WEIDE > Op maandag 16 januari luiden de ondernemers het nieuwe jaar feestelijk in tijdens de ILW Nieuwjaarsborrel bij het Carlton President Hotel. Ze proosten tussen 16.30 en 19.30 uur graag met jou en vele anderen op een succesvol, ondernemend en sprankelend 2023 op Lage Weide.  Aanmelden via daanvanhaarlem@lageweide.nl. De nieuwjaarsborrel biedt uiteraard ruim de mogelijkheid om met elkaar te spreken en te netwerken. Om de borrel nog feestelijker te maken staat de bijeenkomst in het teken van de officiële start van de Green Deal Lage Weide. Ze presenteren samen met de partners de plannen om Lage Weide duurzamer te maken de komende jaren. En daarnaast kun jij alles te weten komen over de mogelijkheden op het gebied van energietransitie, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en circulaire economie. Want als onderdeel van de Nieuwjaarsborrel is er een heuse Green Deal Braderie.  


Dictee

UTRECHT > Organisator: Lionsclub Vleuten-De Meern. Goede doel: Stichting Lezen en Schrijven. Claudia de Breij en Anita Witzier ondersteunen Groot Utrechts Dictee. Nederland kent circa 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Dat betekent dat bijna 14% van de Nederlandse bevolking laaggeletterd is. De Stichting Lezen en Schrijven zet zich in voor bewustwording en bestrijding van laaggeletterdheid. Vanuit de Lionsclub Vleuten-De Meern is een initiatief ontstaan om het werk van deze stichting te ondersteunen door het Groot Utrechts Dictee te organiseren op 19 januari in het Carlton President hotel in Maarssen. De Utrechtse cabaretière Claudia de Breij zal het dictee schrijven en Anita Witzier, ambassadeur van de Stichting Lezen en Schrijven zal op de bewuste avond in januari het dictee voorlezen. De organisatie rekent op 200 deelnemers die hun taalvaardigheid willen testen en een gezellige avond met vrienden willen hebben. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Eventbrite (www.eventbrite.com - zoekbegrip 'dictee') aanmelden. De totale opbrengst van de avond komt ten goede van de Stichting Lezen en Schrijven. 


Postzegels

STICHTSE VECHT > Het Vechtstreekmuseum bij Goudestein in Maarssen is nu even dicht. Het bekende museum is in de gebruikelijke winterslaap om u op zaterdag 25 februari weer welkom te heten met de vaste tentoonstelling over de Vechtstreek en een nieuwe tijdelijke tentoonstelling over 'Kastelen in de Vechtstreek'. 'Dan gaan we ook weer een nieuwe serie postzegels over kastelen uitbrengen,' aldus het Vechtstreekmuseum.