Repair Café

HARMELEN > Kom zaterdag 21 januari naar het Repair Café in de Bavohof aan De Joncheerelaan 7. Daar staan tussen 10.00 en 12.00 uur handige vrijwilligers klaar om u te helpen met repareren van kapotte spullen. Huishoudelijke apparaten, lampen en gereedschap, kleine meubels, houten speelgoed en kleding kunnen worden gerepareerd. Messen en scharen slijpen en een fietsverlichting repareren behoort ook tot de mogelijkheid. Koffie en thee wordt aangeboden tegen een kleine vergoeding en voor de reparaties wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Wees welkom en gooi uw kapotte spullen niet weg.


Samen eten

DE MEERN > Gezellig Samen Eten in De Schalm De Meern. Vrijdag 27 januari hebben wij een heerlijk Oudhollands menu op de kaart staan. U bent van harte welkom om 17.00 uur. Het menu  kost 12,50 euro per persoon inclusief een drankje. Aanmelden: tickets@schalmdemeern.nl of even bellen: (030) 6662609.


Treinramp

HARMELEN > Iedereen die interesse heeft in de expositie van de treinramp Harmelen, die momenteel in het Dorpshuis te zien is, is van harte welkom tijdens het praat- en ontmoetingscafé op zaterdag 21 februari van 10.00-12.00 uur. Heeft u de ramp zelf meegemaakt, wilt u er meer over weten vanuit interesse, wilt u verhalen horen van ooggetuigen of de verzamelaars van de expositie. Of heeft u doordeweeks geen kans om de expositie te bezoeken? Tot en met 28 februari is in het Dorpshuis de expositie te zien. De expositie komt deels vanuit het Spoorwegmuseum en bestaat deels uit materialen verzameld door mensen uit Harmelen.


High Tea

VLEUTERWEIDE > Op woensdag 25 januari is er weer een high tea voor alle wijkbewoners in Vleuterweide bij Speeltuin Albatros van 15.00 tot 16.30 uur, locatie Speeltuin De Albatros, IJzervarensingel 12. Het is voor iedereen van 60+. 'Ook zin om heerlijk verwend te worden met een high tea bij de speeltuinlocatie De Albatros? Onze stagiaires komen graag met jullie in gesprek om te kijken waar jullie behoefte ligt als het gaat om activiteiten in de wijk. Dus laat ons weten wat de wensen zijn en dan plannen we graag leuke activiteiten voor jullie in! We kijken naar jullie uit,' aldus de organisatie. Aanmelden via esther@sub-vdm.nl of app naar 06-38450783. 


Guess Who

UTRECHT > De Raad van Toezicht van Stichting Le Guess Who maakt bekend dat Bob van Heur en Anne Marleen de Jong per 1 januari 2023 zijn aangesteld als directeur-bestuurders van Le Guess Who?. Zij volgen algemeen directeur Johan Gijsen op. Hans van Soelen, voorzitter Raad van Toezicht: 'Met Bob, medeoprichter van het festival en al sinds de start bepalend voor de programmering; en Anne Marleen, die de laatste jaren zakelijk leider van het festival was, gaan continuïteit en vernieuwing hand in hand. We bouwen de komende periode door op de artistieke toppositie die het festival na 16 jaar heeft met verdere worteling in Utrecht.'