Fietsendief

VLEUTEN > Opnieuw was het raak bij een notoire fietsendief uit Vleuten. Na wat speurwerk vond de politie drie gestolen fietsen in de schuur van de man. Het gaat om twee fietsen en een snorfiets, zo maakt de politie bekend na de arrestatie van de man. 'We zoeken nog de eigenaar van de elektrische herenfiets en van een Explore - vermoedelijk blauwe MTB (overgespoten),' zo is de oproep van de politie. Eigenaren kunnen zich melden bij de politie Vleuten-De Meern.


Schietincident

LEIDSCHE RIJN > Woensdag 18 januari, is op last van burgemeester Dijksma een woning aan de Pieter d’Hontlaan gesloten. De woning is gesloten vanwege een beschieting in de nacht van 17 op 18 januari. Dit heeft gezorgd voor een ernstige verstoring van de openbare orde. Gelet op de ernst van de feiten, heeft de burgemeester besloten om het pand per direct voor de duur van 30 dagen te sluiten. De sluiting van de woning heeft tot doel de openbare orde te herstellen door een periode van rust en het risico op herhaling en wanordelijkheden te voorkomen. De sluiting is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen.


Tunnel

LEIDSCHE RIJN > Donderdagnacht 26 januari is de Stadsbaantunnel gesloten van 20.00 tot 06.00 uur. 'We testen de werking van nieuwe veiligheidssystemen. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Langerakbaan, Het Zand, Terwijdesingel en de Vleutensebaan,' aldus de gemeente. 


Brand

BREUKELEN > In een stomerij in de Brugstraat in Breukelen heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed. De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen. De brand zorgde voor veel rook, maar was snel onder controle. Enkele bewoners van het pand moesten uit voorzorg hun woning verlaten.