Corona

REGIO > Het Utrechts Archief is op zoek naar foto’s, films, dagboeken, tekeningen, drukwerk en andere materialen die een beeld geven van de gevolgen van Covid-19 in Utrecht. Ook in Utrecht waren de gevolgen van corona de afgelopen jaren groot: scholen, sportclubs, musea en bedrijven moesten de deuren sluiten. Er werd geprotesteerd, thuisgewerkt en ondernemers gingen aan de slag met nieuwe diensten. 

Om deze periode goed vast te kunnen leggen, is het archief op zoek naar stukken van bedrijven en particulieren uit Utrecht en Nieuwegein. Bijvoorbeeld foto’s van steunacties, flyers met coronamaatregelen, maar ook persoonlijke ervaringen die zijn vastgelegd op tekeningen en in dagboeken. Papieren materialen kunt u inleveren of opsturen naar het archief. Digitale materialen kunt u zelf uploaden op www.hetutrechtsarchief.nl. Op de website van het archief is meer informatie te vinden over de inzamelingsactie.


Gidsen

UTRECHT > Als vrijwillige gids bij Domunder neem je bezoekers mee met een tour naar de archeologie onder het Domplein of het middeleeuwse Paleis Lofen. Je laat bezoekers op een interactieve wijze de geschiedenis van Utrecht ontdekken en ervaren. Voorkennis van de Utrechtse geschiedenis is niet nodig. Ze begeleiden graag in het leerproces. Collega-gidsen ontmoeten elkaar regelmatig bij gezellige borrels en verdiepende lezingen. Het gidsen is bovendien flexibel. Inroosteren doet de vrijwilliger zelf, op tijden die goed uitkomen. 

Ben jij enthousiast of ken jij geïnteresseerden in jouw netwerk? Kom (samen) naar de Open Avond op woensdag 8 februari vanaf 19.30 uur op Domplein 4. Hier kun je kennismaken met de organisatie, locaties en collega-vrijwilligers. Kijk ophttps://www.domunder.nl/vrijwilligers.


Filmcafé

HARMELEN > Vrijdag 27 januari 2023 is Filmcafé Harmelen weer terug met de eerste film van dit jaar: Een uitgelezen kans om weer een aantal mooie, bijzondere films voor jullie te selecteren met het leukste filmteam! Ben je benieuwd welke films ze de komende tijd gaan draaien? Check www.dorpshuisharmelen.nl/services-4. Elke maand draaien ze een verrassende film. 

Kaartje kost 5 euro, inclusief koffie/thee bij aanvang en iets lekkers bij de borrel. Reserveren is gewenst! Vrijdag 27 januari draaien ze een heuse detective. Wanneer een beroemde misdaadschrijver dood in zijn landhuis wordt gevonden, wordt een detective ingezet om deze mysterieuze dood te ontrafelen. Aanvang 20.00 uur (19.45 uur deur open) Leeftijd 12+. Duur 130 minuten. Reserveren is gewenst. Dat kan via mail of via de website waar u ook vast de volgende film kunt zien: https://www.dorpshuisharmelen.nl/services-4.