Afbeelding

Schilderijen en tekeningen van kunstschilder Peter Hogervorst worden gratis weggegeven

Lezersnieuws

HARMELEN > Schilderijen en tekeningen van kunstschilder Peter Hogervorst worden gratis weggegeven aan belangstellenden.

Op zaterdag 1 en zondag 2 april van 11.00 uur tot 17.00 uur organiseren de dochters van Peter Hogervorst voor de laatste keer een “gratis meeneem-expositie” van al zijn werk. Peter was vanaf het eerste uur tot zijn pensioen onderwijzer op de Kees Valkenstein school in Vleuten. Het gezin heeft jaren in Vleuten gewoond.

Peter heeft zijn hele leven getekend en geschilderd. Hij heeft de tekenacte gehaald en zichzelf met vele cursussen en trainingen nieuwe technieken aangeleerd. Hij is hierdoor een veelzijdig kunstschilder geworden.

Zijn werk werd op tentoonstellingen, kunstmarkten en huisexposities door hem verkocht.

Tijdens de vakanties in zijn geliefde Frankrijk gingen zijn schildersezel, aquarelverf en kwasten altijd mee. Vaak maakte hij eerst potloodschetsen in een boek dat hij altijd bij zich had. In de wintermaanden werden deze schetsen gebruikt om er olie- en acrylverf schilderijen van te maken in zijn atelierkamer.

In Frankrijk verkocht Peter vaak ter plekke zijn werken aan campinggasten en plaatselijke inwoners. Soms werd er in natura betaald en gingen de werken voor een paar goede flessen wijn weg.

Later gingen hij samen met Nel in Frankrijk naar schildercursussen. Zij vonden dat erg leuk, een gezellige manier om met andere kunstschilders in contact te komen.

Peter en zijn vrouw Nel zijn nu verhuisd naar een verzorgingshuis. De oude dag is met gebreken gekomen en thuis blijven wonen ging niet meer.

Bij het opruimen van het huis kwamen dochters Inez en Mieke heel veel werken tegen. Zij hebben hun vader beloofd dat deze niet in de kringloopwinkel belanden en besloten een gratis weggeef/meeneem expositie te houden.

Op deze manier zijn Peters kunstwerken voor iedereen beschikbaar.

Ook is er contact gezocht met de Historische Vereniging van Vleuten. Zij hebben interesse, omdat zij van kunstenaars uit de omgeving van Vleuten en de Haar een collectie willen aanleggen.

Peter en Nel zijn vlak voor zijn pensioen uit Vleuten verhuisd naar Harmelen.

De expositie is dan ook in hun huis in Harmelen, op Oudeland 64.