Afbeelding
Jolanda Panis

Resto VanHarte verzorgt een gezellige iftar in Leidsche Rijn Gezellige buurtmaaltijd voor iedereen bij zonsondergang

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op 24 maart organiseert Resto VanHarte een gezellig buurtdiner bij het breken van de vasten in de Islamitische vastenmaand Ramadan. De locatie is buurtcentrum Bij de Buren op Eerste Oosterparklaan 76 in Leidsche Rijn. Speciaal voor deze gelegenheid werkt Resto VanHarte samen met buurtkoks met Turkse achtergrond die samen met het VanHarteteam heerlijke traditionele gerechten op tafel toveren. Een smaakvolle soep vooraf, een feestelijk hoofdgerecht, een heerlijk dessert, extra hapjes daaromheen. Uiteraard halal, en vegetarisch of vegan eten kan natuurlijk ook. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Beleven

Het is een mooie gelegenheid om samen zo’n magisch moment te beleven, het diner bij het breken van de vasten. In de Islamitische vastenmaand ramandan wordt overdag niets gegeten of gedronken, maar zodra de zon ondergaat schuiven mensen aan voor een feestelijke maaltijd. Familie, buren, vrienden treffen elkaar aan tafel. Resto VanHarte staat voor verbinding in de wijk en organiseert daarom graag een gelegenheid om dit moment samen met bekenden en onbekenden in de wijk te vieren. Of je nu moslim bent of niet, iedereen is welkom. Het diner wordt georganiseerd samen met verschillende Islamitische buurtbewoners. Tussen de gangen door is er live muziek en vertellen mensen over hoe ze Ramadan vieren, thuis, vroeger in hun jeugd of nu met hun familie.

Donatie

Restomanager Jolanda Panis: “Bij Resto VanHarte is iedereen welkom. We besteden graag aandacht aan bijzondere momenten uit allerlei tradities en religies. We vieren niet alleen kerst- en paasdiners, maar ook Chinees of Perzisch nieuwjaar of Ramadan. Dat maakt de diners bij Resto VanHarte ook zo leuk; buurtgenoten van verschillende leeftijden, achtergronden en culturen ontmoeten elkaar aan de eettafel. Je wereld wordt er rijker door!” De iftar wordt door Resto VanHarte en het team van vrijwilligers gratis voor u verzorgd. Een donatie is natuurlijk altijd welkom, omdat Resto VanHarte bestaat dankzij vrijwilligers, donaties en giften.

Iedereen is welkom

Het diner is dit keer bij zonsondergang, dus van ca 19.10 tot 20.45uur. Inloop is vanaf 18.30 uur. Dit keer wordt het diner u gratis aangeboden. Reserveren is wel echt nodig; dat kan via www.restovanharte.nl/kom-eten of bel 0900 900 3030 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Het is altijd mogelijk om te reserveren voor een halal of vegetarisch diner en het team houdt waar mogelijk rekening met andere dieetwensen. Locatie is Eerste Oosterparklaan 76.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar. Iedereen kan zich op een bepaald moment eenzaam voelen. Dan is het fijn om een plek in de buurt te hebben waar je nieuwe mensen kan ontmoeten. Bij Resto VanHarte geniet je samen met buurtgenoten van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor 5 of 7 euro, kinderen tot 12 jaar de helft korting. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.