Paasmarkt

HARMELEN > Op zaterdag 25 maart verzorgt het Dorpshuis een paas- en voorjaarsmarkt met verkoop van allerlei handgemaakte producten. Deelnemers zijn de creatieve groepen van het Dorpshuis, de handwerkgroep van Zonnebloem Harmelen en Ineke Smienk met glaskunst. Het Schilderslab houdt deze dag een open dag waarbij u meer informatie kunt krijgen over de verschillende schilderslessen en cursussen die Iris Bekkers geeft. Voor de kinderen zijn er de hele dag kleine workshops tegen een kleine bijdrage. De helft van de opbrengst is bestemd voor de Inlooplunch Harmelen. De paas- en voorjaarsmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.


Brievencafé

VLEUTERWEIDE > Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur vindt in de bibliotheek het brievencafé plaats. Ben je op zoek naar hulp bij lichte administratieve vragen? Heb je een brief ontvangen die je niet begrijpt of lukt het niet om te bellen naar een instantie? Kom dan naar het brievencafé. Het brievencafé is een samenwerkingsproject van het Buurtteam, DOCK, U-centraal en Bibliotheek Utrecht. (achterin de centrale ruimte links naast de trap). Meer informatie? Neem contact op met het Buurtteam Vleuten (030) 7400517.


Annunciatie

VLEUTEN > Dit feest van de Aankondiging van de Geboorte van Jezus Christus op 25 maart - 9 maanden voor Kerst - heeft heel oude papieren en wordt door rooms-katholieken en protestanten zaterdag in Vleuten samen gevierd. Eerst met vespers (avondgebed) in de Torenpleinkerk die om 19.30 uur beginnen. Aansluitend zal om ongeveer 20.00 uur de lezing beginnen, die hulpbisschop H.W. Woorts (tevens kunsthistoricus) zal houden, waarmee hij in beeld zal laten zien welke uitwerking dit feest heeft in de kunst. De lezing zal plaatsvinden Bij de Haard, de ruimte achter de kerk. Opgave van tevoren is fijn en kan via scribatpk@gmail.com. Wees allen van harte welkom!


Paasconcert

HARNMELEN > Het Christelijk Gemengd Koor Harmelen geeft op vrijdagavond 31 maart het Passie en Paasconcert 'Totdat de nacht verdween' in de Hervormde Kerk. De avond begint om 20.00 uur. Naast koorzang zingt sopraan Anke Smits een aantal solostukken. Ook zingt zij enkele liederen samen met een solist uit het koor en met het gehele koor. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Voorverkoop via de koorleden of via secretariaatcgkh@hotmail.com.


Senioren

HARMELEN > De Stichting Seniorenreis Harmelen wil weer het jaarlijks bedrijvenvolleybaltoernooi organiseren in sporthal De Kroon op woensdagavond 12 april. Het is een mogelijkheid om als bedrijf op een gezellige, sportieve en recreatieve manier elkaar te ontmoeten. Inschrijven via cobygoes@caiway.net voor 27 maart. De kosten zijn 70 euro en de opbrengst is een bijdrage voor een uitgaansdag van de senioren van Harmelen in augustus.