Sluiting

VLEUTERWEIDE > Woensdagavond 15 maart is op last van burgemeester Dijksma een woning aan de Moersbergen in Vleuten-De Meern gesloten. Op zondag 12 maart vond voor de woning een explosie plaats. Om de openbare orde te waarborgen, heeft de burgemeester besloten om de woning per direct te sluiten voor de duur van 30 dagen. De sluiting van de woning heeft tot doel het risico op herhaling en wanordelijkheden te voorkomen. De sluiting is onderdeel van een breder pakket aan zichtbare en onzichtbare maatregelen.


Explosief

LEIDSCHE RIJN > De explosieven die donderdag werden gevonden in park Rijnvliet in Leidsche Rijn lijken op de pakketjes die ook wel bij plofkrakers worden aangetroffen. Dat meldt de politie, die nog altijd op zoek is naar getuigen. De explosieven zijn op een veilige plek tot ontploffing gebracht. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de pakketjes, die gevonden werden door een voorbijganger. Ze zaten in een tas die lag in de buurt van een voetgangersbrug in de buurt Rijnvliet in Utrecht. Uit de tas kwamen meerdere pakketjes met lange snoeren eraan.


Creatief

DE MEERN > Vanaf 1 april gaat de creabea-middag in De Pijler in De Meern weer van start. Iedere vrijdagmorgen van 10.00  tot 12.00 uur is er in het buurthuis een gezellige knutselochtend voor iedereen. Er is onder andere kaarten maken, servetten plakken, borduren en nog veel meer leuke dingen. Lekker creatief en gezellig bezig zijn met buurtbewoners. Materialen zijn aanwezig. Kosten zijn 1 euro voor koffie of thee, aanmelden bij Jacqueline v.d. Wal, 06-38751886.