Paasjubel

UTRECHT > Met de paasjubel op het Domplein wordt op 9 april om 6.15 uur de opstanding van Jezus gevierd. Het is een feestelijke, oecumenische bijeenkomst met trompetgeschal, het paasevangelie, samen zingen en bidden. De Domklokken luiden om 6.57 uur het paasfeest in. Aansluitend bent je welkom bij het gezamenlijk ontbijt in de Domkerk. Muzikale begeleiding is in handen van Marietrees Broeren met medewerking van Marcis Runka op trompet, Román Sánchez op trombone en muziekvereniging De Bazuin. Voorgangers zijn predikanten Mariska van Beusichem, Wim Vermeulen en pastoor Hans Boogers.


Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Het voorjaar komt eraan en dat betekent ook dat de grote schoonmaak eraan komt. Bij de schoonmaakspullen zijn ook spullen die het niet meer doen of die het niet meer goed doen. Het Repair Café helpt bij de reparatie van stofzuigers, strijkijzers, vaatwassers, maar ook zwabbers, ragebollen en natuurlijk koffieapparaten. Want een kopje koffie heeft u wel verdiend met die grote schoonmaak. Natuurlijk kunt u ook komen met al die spullen, die u terugvindt en waar nog iets aan gedaan moet worden. Het adres is buurtcentrum Bij de Buren, 1e Oosterparklaan 76. Tijd: elke eerste zaterdag van de maand van 13.00 - 17.00 uur. Dus nu op de eerste april (geen grap).De contactpersoon is Jeroen Bosch telefoon nummer 06-20180104.


Avondvierdaagse

HARMELEN > De voorbereidingen voor de Avondvierdaagse Harmelen zijn in volle gang en er wordt van 8 t/m 11 mei gelopen. Het is mooi om te zien dat er genoeg vrijwilligers zijn die de nodige hulp kunnen bieden. De laatste dag sluiten ze af met een defilé waaraan verschillende muziekkorpsen hun medewerking geven. Burgemeester Viktor Molkenboer zal het defilé afnemen. De inschrijving voor dit wandelevenement kan via dit e-mailadres: inschrijving.a4dharmelen@gmail.com t.a.v. Claudia van den Akker-Bos. Voor groepen kan dit tot uiterlijk 24 april. Individuele lopers kunnen zich op de avonden om 18.30 uur zelf inschrijven aan de bestuurstafel op de startplek. Iedere avond zal er gestart worden vanaf 18.30 uur bij Sporthal de Kroon aan de Hendriklaan 2 in Harmelen.


Superstar

HARMELEN > Het eenmalige optreden van het koor Jesus Christ Superstar in de Bavo-Kerk was een groot succes. De dirigent, Bertie Sevenbergen, stond vol vuur en enthousiasme het koor te dirigeren. Onervaren en ervaren koorleden stonden naast elkaar en de meerderheid had nog niet eerder songteksten uit de musical gezongen. De avond startte met de ouverture uit de musical en al snel volgden de bekende songs. Veel lof kreeg de onervaren soliste voor prachtige vertolking van ‘I don't know how to love him'. Tussen de songteksten door waren er vertellers van de Toneelvereniging die op dynamische wijze het lijdensverhaal vertelden. De kerk was voller dan menigeen zich kon herinneren. Meer op

www.varnws.nl bij Lezersnieuws