Linde (l) en Roos wonnen de voorleeswedstrijd. Foto: N. Scholte Lubberink
Linde (l) en Roos wonnen de voorleeswedstrijd. Foto: N. Scholte Lubberink Foto gemaakt door Nienke Scholte Lubberink

Eerste Zonnewereld Leest Week groot succes 

VLEUTEN > Van 20-24 maart organiseerde Jenaplanschool Zonnewereld uit Vleuten voor het eerst de Zonnewereld Leest Week. 


Een week lang stonden er speciale leesactiviteiten op het programma, met als doel het enthousiasme voor lezen aan te wakkeren. Hiermee speelt de school in op de landelijke behoefte om de leesmotivatie én het leesplezier onder leerlingen en leerkrachten een stimulans te geven en zo de leesvaardigheid te vergroten. 

Tijdens de Zonnewereld Leest Week vond onder andere een boekenruilmarkt plaats en hield de onderbouw een heuse prentenboekverkiezing, waarbij de kleuters zelf optraden als juryleden. Ouders werden tijdens een informatieavond geïnformeerd over het leesonderwijs op school en kregen waardevolle tips mee om ook thuis de leesmotivatie te vergroten. Zo zijn veel ouders vaak bezig met leesprestaties, maar dat werkt juist averechts. Maak een feestje van het lezen, dan zul je zien dat de leesvaardigheid vanzelf volgt. De vuistregel is: blijf als ouder zelf boeken lezen, blijf voorlezen en blijf samen lezen! 

Schrijfster Marieke Visser (auteur van Mama is Profvoetballer en Mama is Minister-President) was te gast om te vertellen over wat haar inspireert tot het schrijven van boeken en hoe zij daarbij te werk gaat. De leerlingen dachten enthousiast mee over een titel voor haar volgende boek. 

Daarna gingen zij zelf aan de slag met het bedenken van een eigen verhaal, compleet met titel en hoofdpersonen. De week werd afgesloten met de spannende finale van de Zonnewereld voorleeswedstrijd. Lees meer op 

www.varnws.nl bij Lezersnieuws