Kruisweg

UTRECHT > Kom op Goede Vrijdag 7 april om 15.00 uur de ‘Kruisweg van barmhartigheid’ meemaken. Een bezinnende wandeling door Utrecht -West op het moment dat het lijden en sterven van Jezus Christus wordt herdacht. Onderweg wordt gestopt op plekken waar barmhartigheid (daadwerkelijke zorg voor mensen die te maken hebben met lijden en moeilijkheden) concrete gestalte krijgt. Startpunt is bij het AZC – Joseph Haydnlaan 2 (Oog in Al) om 15.00 uur. De wandeling is 4 km en eindigt in de Wijkplaats, Johannes Camphuysstraat 101 (Lombok) rond 17.30 uur.Informatie: www.katholiekutrecht.nl. Informatie: pastoraal werker Gérard Martens: g.martens@katholiekutrecht.nl, 06-47198072, Adriaen van Ostadelaan 4 3583 AJ Utrecht.


Redding

VLEUTEN > De politie heeft na meldingen van familie een vrouw uit haar woning in Vleuten kunnen redden. 'Familieleden hadden al enkele dagen geen contact meer met de bewoonster en maakten zich ernstige zorgen. Ook hadden zij geen reservesleutel waardoor zij de woning niet konden betreden. Ter plaatse hebben wij geprobeerd om de deur te openen, maar dit zonder succes. Hierop besloten om, met toestemming van de familie, het raam naast de deur eruit te slaan. Eenmaal in de woning troffen wij de bewoonster levend aan,' zo schrijft de politie op Instagram. 'Echter was de bewoonster in zodanige toestand dat er met spoed een ambulance moest komen en is zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.'


Kindertheater

HARMELEN > Op zondag 16 april om 13.00 uur speelt stichting Pop-Muziek de mooie voorstelling ‘Mag ik meedoen?' in het Dorpshuis in Harmelen. Een kersverse voorstelling voor kinderen tussen 3 en 8 jaar. Kaartjes van 7,50 euro zijn af te halen bij het Dorpshuis en www.pop-muziek.nl.