Flitspaal

LEIDSCHE RIJN > Het Openbaar Ministerie (OM) plaatst donderdag 11 mei een verplaatsbare flitspaal (’flexflitser’) op de Stadsbaan. De flitser controleert daar ongeveer 2 maanden de snelheid van weggebruikers. Op 13 juli gaat de flitser naar de Vleutensebaan in Leidsche Rijn. Daar blijft de flitser ook ongeveer 2 maanden staan. Later in het jaar staat de verplaatsbare flitser nog een keer op deze plekken. 


Bekeuringen

DE MEERN > De politie had flink beet bij een snelheidscontrole zondag op de C.H. Letschertweg in De Meern. ‘Helaas hield niet iedereen zich netjes aan de snelheid,’ aldus de politie Leidsche Rijn, die zes bonnen uitschreef voor te hard rijden en dan was het zeker 30 km/h te hard. En een automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 69 kilometer per uur te hard reed, Verder waren er bekeuringen voor bellen tijdens het rijden en rijden onder invloed van drugs.


Vluchtelingen

LEIDSCHE RIJN > Vanaf half mei 2023 krijgen 28 vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijke opvang op de Belcampostraat voor een periode van 1 jaar. Als het nodig is verlengen we hun verblijf met 1 jaar. Er  is een vergunning om op de eerste verdieping opvang mogelijk te maken. De gemeente regelt de opvang op de locatie en zorgt ervoor dat medewerkers van de Tussenvoorziening de mensen begeleiden. Op omliggend terrein komen mogelijk ook 5 tijdelijke woonruimtes voor 30 vluchtelingen. De plannen hiervoor zijn niet definitief.


Hemelvaart

LEIDSCHE RIJN > De papieren editie van VARnws verschijnt volgende week op woensdag 17 mei, want op donderdag 18 mei is het Hemelvaart. Dus lever op tijd aan. Bij een abonnement op de nieuwsbrief krijg je de digitale krant automatisch in de mailbox, aanmelden via www.varnws.nl.