Bridge

DE MEERN > Let op! Vrijdag 12 mei spelen ze de maandelijkse bridgedrive in Dienstencentrum De Roef, Touwslagerslaan 3 De Meern. Aanvang 19.15 uur, zaal open 18.45 uur. Natuurlijk zijn er weer leuke prijsjes te winnen. Tijdig opgeven (ook de vaste spelers) bij Joop en Rita Schwartz, tel.nr. (030) 2615532. 6 euro per paar.


Torenpleinkerk

VLEUTEN > Op vrijdag 19 mei zal tussen 12.00 en 13.00 uur de orgelbespeling op het Bätzorgel van de Torenpleinkerk worden verzorgd door Dick van Dijk. Omdat de maand mei de Mariamaand is zal hij Elena Bazhenova begeleiden. Zij zal weer een aantal bekende en minder bekende Ave Maria’s zingen. De toegang is gratis maar een gift voor het orgel is natuurlijk altijd van harte welkom.


Final League

DE MEERN > KNVB en ING introduceren iets nieuws: Final League. Een spannend en gezellig slottoernooi voor alle voetballende meiden in de MO13, MO15, MO17 en MO20-competitie. En het echt goede nieuws: VV De Meern is toernooilocatie voor de allereerste editie van deze Final League. Op zaterdag 10 juni zullen in totaal zo’n 45.000 meiden de Final League spelen op verenigingen door het hele land. 20 teams uit de regio bezoeken VV De Meern voor hun Final League. Een dag met veel wedstrijden. VV De Meern maakt er een echte topdag van, dus kom gezellig langs om de vereniging én meidenvoetbal te ontdekken. Waarom een Final League? De competitieopzet voor meiden onder 13 tot en met onder 20 is vanaf dit seizoen gewijzigd. Er wordt gespeeld in vier fasen, waarbij de laatste een afsluitend toernooi is: de ‘Final League’. Omdat iedere speelster een podium verdient om te laten zien en doen wat zij kan! Met de Final League bieden KNVB en ING voetbalmeiden dit podium. 


Petrusband

BREUKELEN > Genieten van een bijzondere uitvoering van geliefde liedboekliederen in het Pinksterweekend? Kom dan op zaterdagavond 27 mei om 20.00 uur naar het concert met de Petrusband in de Pieterskerk in Breukelen. Zij zorgen voor een verfrissende, soms uitbundige en soms intieme vertolking van geliefde en verrassende liedboekliederen. Boek je tickets op https://www.zingenindekerk.nl/petrusband. Toegang kinderen t/m 12 jaar: 5 euro, volwassenen: 12,50 euro. Voor meer informatie: https://www.pieterskerk.info.


Ontginning

LEIDSCHE RIJN > Op dinsdag 16 mei verzorgt de Historische Vereniging weer een lezing. Het onderwerp is nog een vervolg op het 900 jaar water project van afgelopen jaar. Spreker is Frans van Bork. De locatie is stadsbrouwerij RoodNoot aan de Oude Vleutenseweg. In twee eeuwen tijd werd een enorme wildernis van 64.000 hectares, vergelijkbaar met 100.000 voetbalvelden, in het Utrechts-Hollands veengebied ontgonnen. Kijk op de site van de Historische vereniging voor de kaartjes en het volgen via You Tube van de lezing.