Brandweer

VLEUTEN > Zaterdag 3 juni houdt brandweer Vleuten van 11.00 tot 16.00 uur een open dag met veel activiteiten voor jong en oud. Voor kinderen zijn er diverse spelletjes. Een rondje meerijden in een echte brandweerauto hoort hier natuurlijk ook bij. Bezoekers kunnen daarnaast zelf ervaren hoe het is om uit een brandend huis te vluchten met ‘Virtual Reality’. We laten je zien hoe je een vlam-in-de-pan blust en je wordt uitgedaagd om zelf de fysieke brandweertest te doen. Kom dus langs bij de brandweerkazerne aan de Gouden Koetslaan 97 in Vleuten. De toegang is gratis.


Zedenincident

BREUKELEN > 'Op zondag 7 mei omstreeks 20.30 uur heeft er bij het station in Breukelen een zedendelict plaatsgevonden. De exacte locatie is rondom het voetpad en fietspad onder het spoor van het treinstation. Bent u getuige geweest, of heeft u informatie? Graag horen wij dit van u, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000,’ zo is de oproep van de politie, die in verband met het onderzoek verder geen details of informatie kan geven.


Dronken

LEIDSCHE RIJN >  In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie Vleuten-De Meern een lasercontrole in de omgeving van de Stadsbaan Leidsche Rijn en de C.H. Letschertweg in De Meern. Hierbij werd bij één voertuig op 102 km/u (gecorrigeerd) gemeten, daar waar 50 km/u was toegestaan. ‘Tevens namen we een ademtest af bij de bestuurder, die de uitslag 'F' (falen) gaf. Ook de speekseltest was positief op cocaïne. De bestuurder is aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd,' aldus de politie op Instagram.‘ De bestuurder kreeg ook nog een rijverbod. Echter had hij hier maling aan en besloot om nog geen uur later weer achter het stuur te kruipen. Hierop werd de bestuurder wederom aangehouden. Het voertuig waarin de bestuurder reed is ingenomen.'