Samen eten

DE MEERN > Gezellig Samen Eten met een driegangen Lentemenu (pasteitje van aspergeragout, gebakken aardappeltjes, groente, kipfilet en een toetje van Wilma) in De Schalm De Meern. Vrijdag 26 mei staat er een heerlijk driegangenmenu op de kaart. U bent van harte welkom om 17.00 uur. Het menu  kost 12,50 euro per persoon inclusief een drankje. Aanmelden: tickets@schalmdemeern.nl of even bellen: (030) 6662609.


Klassiek

LEIDSCHE RIJN > Op zondagochtend 21 mei, 11.00 uur, brengt StadsBrouwerij RoodNoot in Leidsche Rijn een klassiek concert. Het zal worden gegeven door Maya Sjoerdsma (klarinet) en Nadia Barykina (piano, elctr). Het is een romantisch programma met werken van Reade, Saint-Saëns, Baermann, Messager en R. Schumann. De toegang, vanaf 10.30 uur, is gratis. In de pauze en na afloop kunnen bezoekers (betaald) gebruikmaken van de bar en de lunch. RoodNoot organiseert dit concert in samenwerking met de eveneens in Leidsche Rijn gevestigde Culture Connections Company (CCC) van Barend Tobé. Er zijn voor de zomer drie concerten gepland, eind april, eind mei en eind juni. De organisatoren gaan op grond van de ervaringen met deze concerten een besluit nemen over de verdere planning van deze serie. 


Zomerpakket

WOERDEN > Ook dit jaar zijn er veel gezinnen in Woerden en omgeving die om verschillende redenen niet op vakantie kunnen. Daarom organiseert Stichting Present Woerden voor het zesde jaar op rij de zomerpakkettenactie. Inwoners stellen een persoonlijk zomerpakket op maat samen voor gezinnen in de gemeente Woerden die het niet breed hebben en voor wie de zomer niet zo’n leuke periode is. De inhoud? Denk aan zomerspeelgoed, zonnebrand, knutselmateriaal, leuke tijdschriften en doeboeken, gezelschapspelletjes etc. Met een persoonlijk pakket op maat wordt de zomer voor deze gezinnen net een beetje mooier. Wil je (samen met je gezin, vrienden, collega’s, buren of klas) ook een zomerpakket samenstellen? Ga dan naar www.presentwoerden.nl voor meer informatie en meld je aan! 


Repair Café

HARMELEN > Op zaterdag 20 mei is, zoals iedere derde zaterdag van de maand, het Repair Café Harmelen weer open. in de Bavohof, De Joncheerelaan 7 in Harmelen. Tussen 10.00 en 12.00 uur staan vakkundige vrijwilligers klaar om samen met de bezoekers kapotte spullen te repareren. Het is een geweldige kans om niet alles te hoeven weggooien. Naast een fietsenmaker, naaister en elektriciens die er zijn om u te helpen met reparaties, is er ook gelegenheid om uw messen, scharen en tuingereedschap te laten slijpen. Ook voor een kopje koffie of thee zijn bezoekers van harte welkom om een gezellig praatje te maken en om te kijken wat er zoal gerepareerd kan worden. Een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld.