Een groot assortiment aan lekkernijen. Foto: Festivalfotograaf.nl
Een groot assortiment aan lekkernijen. Foto: Festivalfotograaf.nl Raymond Trienekens

HOPPAAA! het foodtruck festival in Breukelen

BREUKELEN > Maar liefst 4 dagen strijkt het foodtruck festival HOPPAAA! neer in het idyllische park Boom en Bosch, Breukelen. 


Ze starten op donderdag 18 mei t/m zondag 21 mei. Een line-up van foodtruck & bars. Een mix van ingrediënten en een vorkje mee prikken van gerechten die je niet op de hoek van de straat aantreft. Van heerlijke Thaise pad thai, loempia's en curry's, en huisgemaakte Italiaanse arancini. Van Griekse köfte en gamba's op spiesjes, tot oer-Hollandse frietjes en smaakvolle Duitse worsten en Reibekuchen. 

Steeds meer foodtrucks hebben ook een veggie en/of een vegan variant op de menukaart staan. Denk bijvoorbeeld aan vegan gyros of vega Duitse worsten. Het shared dining concept is onderdeel van het HOPPAAA! festival. Er zijn steeds meer deelbare gerechten, smikkelplateaus en borrelplanken die je met je vriendengroep, collega's en familie kunt delen. De Wijnclub, je kunt er niet omheen; ze hebben een schaftkeet omgetoverd tot een hippe knalroze Wijnclub. Heerlijke wijnen, speciaal voor en door hen geselecteerd passend bij het foodaanbod tref je hier rijkelijk aan. 

Je kent ze vast wel; de festivals waar met muntjes wordt gewerkt. Bij de HOPPAAA! festivals werken ze hier niet mee. Bij elke truck of bar kun je pinnen en contant betalen. Daarnaast werken zij met de hardcup/festivalglazen. Op deze manier houden ze het veld schoon en ontstaat er minder plasticafval. 

De toegang is gratis, eigen eten en drinken meenemen laten ze niet toe, er is echt genoeg bij alle foodtrucks en de bars. Meer informatie over de tijden en het aanbod op het leuke foodtruckfestival in Breukelen voor de hele regio staat op facebook, Instagram en www.bruisend.nu.