Afbeelding

Harmonieorkest Vleuten sluit ‘Muziek-is-de-Basis!’-project groots af

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Onder grote publieke belangstelling hebben leerlingen van de Willibrordschool, de Bonifatiusschool, de Torenpleinschool en OBS Waterrijk het project ‘Muziek is de Basis!’ afgesloten. De eindvoorstellingen van dit door Harmonieorkest Vleuten (HOV) georganiseerde muziekproject vonden plaats in de grote zaal van Pathé Leidsche Rijn.

Naast een serie muzieklessen op school, krijgen kinderen bij dit project de kans om een muziekinstrument te leren bespelen. Dit jaar hebben circa 60 kinderen deze kans aangegrepen. Na enkele lessen op de muziekschool zijn deze kinderen samen muziek gaan maken in het projectorkest. Op de scholen hebben alle deelnemende groepen zelf een muzikale act bedacht en ingestudeerd. Deze acts, optredens van het projectorkest o.l.v. Jooske van Andel, het HOV-D Jeugdorkest o.l.v. Christiaan van der Weij en 2 buitenaardse wezentjes - die op aarde op zoek waren naar nieuwe energie - vormden de ingrediënten voor een bruisende projectafsluiting.

Vanwege het grote aantal deelnemende klassen en de verwachte publieke belangstelling vonden er donderdag in de grote zaal van Pathé op 1 middag 2 voorstellingen plaats. Tijdens de voorstelling werd gedanst, gezongen, gerapt en werden door de kinderen zelf gemaakte filmpjes vertoond. De leerlingen, ouders, leerkrachten en betrokken muziekdocenten waren zonder uitzondering heel enthousiast. Iedereen die op het podium heeft gestaan zal deze ervaring niet snel vergeten en zal het er mee eens zijn dat je nieuwe energie krijgt van samen muziek maken.

Afbeelding