Afbeelding

Kunstexpositie in Kerk aan het Lint op Open Kerken Dag

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > Op maandag 29 mei is een bijzondere kunstexpositie is te bezichtigen in de Kerk aan het Lint in het Máximapark. De tentoonstelling omvat ongeveer 30 werken van christelijke kunstenaars rond het thema ‘LICHT voor mensen op de vlucht’. Vanwege de landelijke Open Kerken Dag is de kerk deze Tweede Pinksterdag open van 13 tot 17 uur.

Over Kerk aan het Lint De Kerk aan het Lint is vier jaar geleden gebouwd aan de rand van het Máximapark, op de hoek van de Parkzichtlaan en de Alendorperweg, pal aan het Lint. In het gebouw houden twee gemeenten kerkdiensten op zondagochtend, om 9 en om 11 uur. De rest van de week worden regelmatig zalen van het gebouw verhuurd aan externe partijen voor bijvoorbeeld cursussen, koorrepetities, vergaderingen, GGD-vaccinaties, kinderopvang en recepties.

Over Open Kerken Dag 2023

Op Tweede Pinksterdag doen veel kerken mee aan de jaarlijkse landelijke Open Kerken Dag. In de Kerk aan het Lint zijn er rondleidingen langs de expositie en de bijzondere architectuur van het gebouw. Jong en oud is van harte uitgenodigd om eens te zien hoe dit gebouw er van binnen uitziet en hoe het er aan toegaat. Je kan een kaarsje branden in de kapel, er is een springkussen en als je wil kan je een gesprek aanknopen met één van de kerkleden onder het genot van koffie of thee.

Naast de Kerk aan het Lint zijn ook de Marekerk (De Meern), de Torenpleinkerk en de H. Willibrordkerk (Vleuten) open op 29 mei. Meer informatie op www.openkerkendag.nl

Expositie ‘LICHT voor mensen op de vlucht’

De tentoonstelling reist al meer dan een jaar van kerk naar kerk door heel Nederland. Dit initiatief van kunstenaarscollectief ArsProDeo is gekoppeld aan het werk van de noodhulporganisatie ZOA. Op deze manier vragen kunstenaars en kerken aandacht voor mensen over de hele wereld die alles achter moeten laten. ZOA biedt met concrete hulpverlening licht op plekken waar duisternis heerst.

Tot eind juni is de tentoonstelling is ook elke zondagochtend rond de kerkdiensten te bezichtigen. Toegang is ook op aanvraag mogelijk via kj@fambaas.nl

Openingstijden Open Kerken Dag maandag 29 mei:

Kerk aan het Lint, Alendorperweg 103: 13.00-17.00 uur

H. Willibrordkerk, Pastoor Ohllaan 34, Vleuten: 11.00-16.00 uur

Torenpleinkerk, Schoolstraat 5, Vleuten: 11.00-16.00 uur

Marekerk, Zandweg 126, De Meern: 12.00-16.00 uur

Nieuwe Westerkerk, Eerste Westerparklaan 19: 9.30 uur kerkdienst (iedereen welkom)