Fietstocht

HARMELEN > Jong Nederland Harmelen organiseert op 2de pinksterdag een fietsdag langs mooie plekken rondom Harmelen. Er zijn 2 verschillende routes (20km of 40km) voor u uitgezet. Inschrijven voor de fietsdag kan vanaf 12.00 t/m 14.00 uur bij de Sint-Bavokerk. De kosten hiervoor zijn 2,50 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen (inclusief versnapering onderweg). Na afloop kunt u nog gezellig napraten en een drankje doen bij onze blokhut. Mocht u niet gaan/kunnen fietsen dan is ons terras bij de blokhut open vanaf 13.00 uur. Mocht u toch nog vragen hebben, kunt u contact opnemen via info@jnharmelen.nl. Hopelijk zien wij u op tweede Pinksterdag! 


Kliederkerk

DE MEERN > Wereldpracht! dat is het thema van de Kliederkerk op zondag 4 juni in de Marekerk. Kom naar deze feestelijke en creatieve middag waarin jong en oud met elkaar de elementen uit het scheppingsverhaal kunnen beleven en ontdekken. De Kliederkerk bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Iedereen kan meedoen; er zijn allerlei doe-, speel-, knutsel-, denk- en rustactiviteiten georganiseerd. Je kunt zo aansluiten bij wat je leuk of interessant lijkt. Mooi om samen met anderen, je buren, je familie, je (klein)kind op ontdekkingstocht te gaan. Na de ontdekfase is er een kleine viering en daarna eten we gezamenlijk (bij mooi weer op het plein). We zien je graag op zondag 4 juni 2023 van 15.00 tot 17.00 uur bij de Marekerk in De Meern. Opgeven is fijn, maar niet verplicht; kliederkerk@marekerkdemeern.nl


Techniekdag

LAGE WEIDE > Op zaterdag 10 juni is er weer een nieuwe editie van de succesvolle Techniek Doe Dag! Een groot aantal bedrijven uit de bouw en techniek presenteert zichzelf aan de hand van leuke doe-activiteiten. Er zijn activiteiten op gebied van o.a. lassen, fietstechniek, houtbewerking, installatietechniek en machinebouw. Daarnaast kun je ook een shovel en een autolaadkraan bedienen, én plaatsnemen in een kraansimulator. De Techniek Doe dag is er voor iedereen! Met of zonder technische achtergrond, jong en oud, vrouwen en mannen, wel of geen uitkering, werkend of nog op school. Kortom, Iedereen is welkom! UW (bedrijventerrein Lage Weide), Niels Bohrweg 121. 


Urban Hup

LEIDSCHE RIJN > Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen elke woensdag van 14.30 - 16.00 uur spullen lenen bij de skatebaan in het Willem Alexanderpark. Er zijn stepjes, skateboards, helmen en bescherming. Buurtsportcoach Mattieu (SportUtrecht) en Chahid (DOCK) zijn er ook.


Bazuin

LEIDSCHE RIJN > Vier leerkrachten van basisschool De Boomgaard zijn de uitdaging van het opstap- en leerlingenorkest - van muziekvereniging De Bazuin - aangegaan, om plaats te nemen op de bok als dirigent en te strijden om de titel Maestra. Dit doen ze op zaterdag 10 juni in buurtcentrum De Weide Wereld in Vleuterweide. Het begint om 19.30 uur. Kaarten zijn tot 8 juni verkrijgbaar via www.debazuindemeern.nl/maestra/