Inbraak

LEIDSCHE RIJN > Vorig jaar werd een deel van Leidsche Rijn geteisterd door een reeks inbraken in de donkere dagen. De inbreker sloeg vooral toe in de maanden november en december. Hij brak in bij woningen aan de Philipsdaalderhof, Rijderhof, Rijnseguldenhof, Wilde Rijsvliet, 3e Oosterparklaan, Shipovalaan, Grietmansraklaan. "Na intensief onderzoek werd een 45-jarige verdachte gearresteerd', zo meldt de politie en met resultaat. De man is nu veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.


Vlinderhof

LEIDSCHE RIJN > Bij de Vlinderhof starten binnenkort werkzaamheden voor de bouw van een nieuw beheergebouw voor de vrijwilligers van de Vlinderhof. Houd de website www.maximapark.nl in de gaten om te weten wanneer de werkzaamheden precies starten. 


Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Op 3 juni is er weer Repair Café in Leidsche Rijn (13.00-17.00 uur). Dit keer heeft Repair een Stofzuiger Actie. Vertoont uw stofzuiger kuren, rolt het snoer niet terug, is de stekker of het snoer stuk?  De repairders staan voor u klaar en doen hun best om een oplossing te vinden. Natuurlijk kunt u ook nu weer met uw andere apparaten en niet werkende spullen komen. U bent van harte welkom. De koffie staat klaar. Misschien leert u er zelf ook nog iets van. Gratis defecte spullen laten repareren in een gezellige sfeer. Adres: Centrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, 3544 AK  Leidsche Rijn.


Film

HARMELEN > Op vrijdag 26 mei draait in Filmcafé Dorpshuis Harmelen weer een bijzondere en intrigerende film met het verhaal van Ki-taek en zijn werkloze gezin. Ze verkeren in geldnood en leven in een krappe en duistere woning. Kaartje kost 5 euro inclusief koffie/thee. Reserveren filmcafeharmelen@gmail.com.