Kindervakantiewerk

VLEUTEN > Dinsdag 6 juni is de inschrijving begonnen voor deelname aan de Kindervakantieweek Vleuten - Haarzuilens 2023. De inschrijving verloopt via de website www.vovh.nl, hier vind je ook meer informatie over inschrijven en de voorwaarden om deel te nemen aan de kindervakantieweek van 14 t/m 18 augustus. Al 45 jongeren hebben zich opgegeven, maar ze zijn op zoek naar nog meer leiding. Het aantal inschrijfplekken is mede afhankelijk van het aantal leiders, dus hoe meer leiding hoe meer kinderen er mee kunnen doen. Kijk op de website of de socials voor meer informatie en aanmelden.


Boekenmarkt

BREUKELEN > Boekhandel Louis Tinner en Winkeliersvereniging Breukelen organiseren een boekenmarkt in het centrum van Breukelen op zaterdag 17 juni. Op de Kerkbrink, tussen de terrassen, kun je terecht voor tweedehands boeken in alle genres en prijsklassen - van leesvoer voor de vakantie tot schaarse titels voor je verzameling. Voor muziekliefhebbers is er ook een gevarieerd aanbod van lp's en cd's. Boekverkopers uit heel Nederland bieden onder meer literatuur en thrillers, kinderboeken en strips, boeken over de regio, kookboeken en boeken over kunst, geschiedenis en wetenschap. 'Als je van lezen houdt, vind je altijd iets van je gading op een boekenmarkt,' vertelt organisator Jochen van Barschot van Reizende Boekhandel Louis Tinner. 'Of je nou op zoek bent naar die laatste paar Suske en Wiske's die je nog niet hebt, een deel uit de Grijze Jager-serie, een biografie van Bruce Springsteen of een boek over Jugendstilkunst: dikke kans dat het op een van de vele kraampjes met boeken voor je klaarligt.' En het allerleukste? 'Dat is een boek vinden waarvan je niet wist dat je het zocht.' De boekenmarkt is op zaterdag 17 juni op de Kerkbrink in Breukelen van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.


Waterwinmarkt

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdag 17 juni wordt het Waterwinpark in Terwijde omgetoverd tot een gezellige markt met meer dan 130 kramen. Op het Muziekplein is het een groot feest met kinderattracties, dj, een hapje en een sapje en nog heel veel meer gezelligheid. Dit jaar hebben ze een klimwand, bungee trampoline, zweefmolen, geintje, en als klap op de vuurpijl komt Chase van Paw Patrol ook langs. Kom je ook gezellig struinen, kletsen, ontmoeten, eten of drinken? De toegang is gratis en je bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur.


Speurtocht

HARMELEN > Er zijn op De Kievit in deze tijd veel bloemen en kruiden te vinden. Sommige soorten zijn bijzonder omdat ze bedreigd worden of als indicatorsoort gelden. Een kwart van de plantensoorten bestaat uit planten die 'waardevol' zijn. Op zondag 11 juni kunnen de bezoekers met behulp van een zoekkaart een aantal van deze soorten proberen te vinden, maar ook onze gidsen staan klaar om u rond te leiden. Op het terrein zijn diverse zithoekjes om te genieten van rust en natuur. Iedereen is van harte welkom vanaf 14.00 uur op het terrein aan de Hollandse Kade. Voor nadere informatie en routebeschrijving www.dekievitharmelen.nl.