Afbeelding
Owner

Onderzoek naar oplossing voor opening horeca in ‘t Kikkerfort kan nog wel even duren

Nieuws

BREUKELEN > De uitbater van de brasserie bij zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen heeft besloten te stoppen. Daarom is de brasserie vanaf januari gesloten. De gemeente betreurt dit.

CDA en Streekbelangen hadden in  november al vragen gesteld over de sluiting, die toen al bekend was bij de gemeente. Ook toen waren er al gesprekken gaande, maar zonder resultaat. ‘De reden dat de beheerder wil stoppen is dat kosten van de verkoopproducten, personeel en energie hoger zijn geworden’, zo liet de gemeente toen weten.. Inmiddels heeft Het Vechtse Verbond deze maand min of meer dezelfde vragen gesteld aan het college.

De brasserie heeft een belangrijke sociale functie. Zowel voor de zwembadbezoekers als voor andere inwoners die van de brasserie gebruik maken. Op dit moment is er nog geen andere pachter gevonden voor de brasserie. ‘Het zou heel vervelend zijn wanneer de horecafunctie bij ’t Kikkerfort verdwijnt. De gemeente werkt daarom aan oplossingen voor de korte en de lange termijn. Daarbij is de inzet om niet alleen het zwembad, maar ook de brasserie open te houden. Het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden kost nog wat tijd. We hopen in de loop van januari bekend te maken welke oplossing er is gevonden’, aldus een woordvoerder van de gemeente.