Nieuwjaarsduik

REGIO > Rond de 250 mensen uit de hele regio hebben bij de Haarrijnse plas meegedaan aan de jaarlijkse Nieuwjaarsduik bij restaurant Key West. Na afloop kreeg men warme erwtensoep.


Rondleiding

BREUKELEN > Op donderdag 12 januari verzorgt het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in Breukelen een rondleiding met uitleg over het eigen archief aan de Schepersweg. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden vóór dinsdag 10 januari via evenementen@historischekringbreukelen.nl. 


Rondleidingen

MAARSSEN > Deze zondag zijn er weer architectuur rondleidingen door het voormalig klooster van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen-Dorp aan de Diependaalsedijk. Het bijzondere gebouw van architect Jan de Jong werd gebouwd in 1966 in de stijl van de Bossche School. Dat is een sobere, markante bouwstijl, die zich kenmerkt door het gebruik van het plastisch getal; een harmonisch, asymmetrisch verhoudingensysteem, gebaseerd op de Gulden Snede. De inpandige processiegangen om de binnenhof heen werden op verzoek van de zusters door de architect aan zijn ontwerp toegevoegd. De rondleidingen starten om 11.00 uur en om 14.00 uur. Reserveer via www.buitenplaatsdoornburgh.nl.


Repair Café

BREUKELEN > Het Repair Café Breukelen is er weer op donderdag 19 januari 9.00 tot 11.00 uur. Gooi oude kapotte spullen niet weg maar gun ze een tweede kans. Laat uw elektrische apparaten, kleding, speelgoed of klokken nakijken en eventueel repareren bij het Repair Café zodat het nog een poosje mee kan. Tevens kunt u terecht voor vragen over uw tablet of smartphone. Elke 3e donderdag van de maand in wijkcentrum Over Noord.