Afbeelding

Beheer Plassenschap naar Wijdemeren, ook voor snelvaarvergunningen Stichtse Vecht

Nieuws

REGIO > Wijdemeren neemt per 1 januari alle uitvoeringstaken van het Plassenschap over van Recreatie Midden Nederland (RMN). RMN verzorgde de werkzaamheden voor het Plassenschap Loosdrecht en het Recreatieschap Stichtse Groenlanden. Staatsbosbeheer pakt de taken van Stichtse Groenlanden op. Recreanten kunnen straks ontheffingen voor snelvaren en dagontheffingen via de gemeente aanvragen. 

Gebruikers van het gebied merken in principe weinig van de opheffing van het RMN. Het adres van het Plassenschap wordt nu het adres van de gemeente Wijdemeren. Dit geldt ook voor de delen van het Plassenschap die in de gemeente Stichtse Vecht liggen, zoals de Kievitsbuurten.

Ontheffing aanvragen

Veel recreanten hebben een ontheffing van een of meer bepalingen die het Plassenschap kende, zoals de jaarlijkse snelvaarontheffingen. Deze worden voortaan door de gemeente Wijdemeren afgegeven. Recreanten met een ontheffing hoeven niets te doen. Wijdemeren neemt begin dit jaar contact met hen op over de nieuwe procedures. Door de overgang worden de procedures wat later opgestart dan gebruikelijk. Iedereen krijgt bericht voor het nieuwe recreatieseizoen begint.

Ontheffingsverlening, toezicht en handhaving zijn typisch taken die de gemeente dichtbij wil houden. Deze zijn dus sinds 1 januari terug bij de beide plassengemeenten. Wijdemeren verzorgt de Kievitsbuurtontheffingen voor Stichtse Vecht.