Afbeelding

Druk jaar voor Breukelse brandweervrijwilligers

Nieuws

BREUKELEN > De brandweervrijwilligers in Breukelen hebben er een druk jaar op zitten. Dat bleek vrijdagavond op de nieuwjaarsreceptie. Naast 127 uitrukken in en rond Breukelen mocht postcommandant Tim van Dommelen maar liefst zeven diploma’s en certificaten uitreiken aan nieuwe manschappen, chauffeurs en oefenleiders.

Timo Stoof, Daan van den Dikkenberg en Bart Kroon ontvingen hun welverdiende diploma’s als manschap. Stijn Vervat behaalde vorig jaar niet alleen zijn diploma als manschap, maar ook die van chauffeur/pompbediener. Ook kregen Timo Harland, Sjors van Kleinwee en Astrid van Leeuwen hun certificaat voor het behalen van de opleiding oefenleider. 2023 staat wederom in het teken van opleiden, vertelde postcommandant Van Dommelen. “En er is nog ruimte voor nieuwe brandweervrijwilligers om de opleiding in te gaan, we hebben nog tien plekken om te vullen”, zei hij in een oproep.

Dat de brandweervrijwilligers de oefenuren niet voor niks maken blijkt wel uit de 127 uitrukken. 2022 was het jaar waarin de 33 vrijwilligers op de fiets sprongen om uit te rukken aan de andere kant van de Vecht, maar ook het jaar van de diverse hooibaalbranden na boerenprotesten. De uitrukken waren niet alleen met de twee blusvoertuigen, maar ook met het hulpverleningsvoertuig en de boot.

De nieuwjaarsreceptie was ook het moment om twee jubilarissen in het zonnetje te zetten. Geerlof Bijsterbosch nam na een jubileum van 40 jaar afscheid van Brandweer Breukelen. Manschap en chauffeur Stefan van Maarseveen kreeg een vrijwilligersmedaille voor 10 brandweerjaren. Daarnaast werden ook de ereleden, allen oud-brandweerlieden, in het zonnetje gezet voor hun hulp bij activiteiten op de brandweerpost.