Jeugdschaak

BREUKELEN > Het schaken voor leerlingen van de basisschool gaat verder op maandag 16 januari. De kosten zijn 12,50 euro voor 5 lessen in totaal (!) bij de eerste les te betalen. Het maximale aantal is 12 leerlingen. De lessen worden gegeven op 5 opeenvolgende maandagen van 16.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum Over Noord door de ervaren schaakleraar Cees Samsom. Het wijkcentrum is aan de Vrijheidslaan 4 in Breukelen. Er wordt tijdens een les eerst circa een half uur getraind met uitleg en daarna een partij geschaakt, om het geleerde in praktijk te brengen èn het nodige spelplezier te hebben. Aanmelden kan via e-mail ceessamsom@online.nl met vermelding van leeftijd en ervaring.


Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagenlijst van Schietsportvereniging Loenen: Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse. M. v. Egmond: 93, A. v.’t Hoff: 91, G. Worm: 83. Klasse A: E. v. Dommelen: 89, M. Haars: 82. Klasse D: T. Gür: 62, T. Wilmsen: 73. Klein Kaliber Karabijn (KKK). Hoofdklasse. C. Pap: (Meesterkaart): 553, hoogste korps: 96, M. Sloeserwij: 91, P. Visser: 92. Klasse A: P. Bijma: 89, H. Blokzijl: 69, M. Kaashoek: 77, F. Roefs: 73, Chr. Timmerman: 64. Klein Kaliber Pistool (KKP). R. v. Asdonk: 61, L. Delput: 73, J. Egmond-v. Asselen: 38.


Bruggen

MAARSSEN > Het college heeft besloten een tweetal monumentale objecten/bruggen in Maarssen op te knappen, omdat deze in zeer slechte staat van onderhoud verkeren. Het gaat om een boogbruggetje aan het jaagpad/Zandpad en een loopbrug/hekwerk naar het Koetshuis op Goudestein. Vanwege het grote historisch belang en de functie die het boogbruggetje in de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft vervuld, komt het herstel van de brug in aanmerking voor subsidies vanuit provincie en waterschap. Het historisch belang van de plek en de straks opgeknapte werken zal, als de werken zijn opgeknapt, onder de aandacht worden gebracht door plaatsing van een informatiebord op het jaagpad. 


Vrijstaat

LEIDSCHE RIJN > De Vrijstaat opent op zondag 12 februari de deuren van hun nieuwe expositie Missie Spacebot (6+). In deze escape-expo van kunstenaars Joël Vegt en Niels Dielen stap je een ruimtestation binnen om astronaut Jet te helpen met het repareren van een defecte spacebot. Via missies leer je dit AI-wezen steeds beter kennen, waardoor je wordt meegenomen in de wereld van kunstmatige intelligentie. Missie Spacebot is vanaf 12 februari t/m 26 november iedere zondagmiddag en in de schoolvakanties open in de boerderij aan Hof van Monaco.


Fotoclub

LOENEN > Heb jij interesse in fotografie en wil je dit jaar een stapje verder gaan dan even klikken en weer door? Kom dan eens een kijkje nemen bij de Foto- en Videoclub. Al tientallen jaren biedt de Foto- en Videoclub activiteiten waarbij creativiteit en camera's de hoofdrol spelen. Elke 1e en 3e donderdag van de maand zijn de clubavonden in 't Web. Zie www.fotovideoclubloenen.nl.