Afbeelding
Google Streetview

Extra toezicht op parkeerplaats Reigerskamp, er gebeurt teveel wat niet pluis is

Nieuws

MAARSSENBROEK > De politie en de handhavers gaan de parkeerplaats bij de tennisvereniging in Reigerskamp extra in de gaten houden.

De aanleiding is een gewelddadige beroving begin deze maand. ‘Naar aanleiding van dit specifieke incident is de politie extra waakzaam en is er hiervoor aandacht in de surveillance in onze gemeente. Hetzelfde geldt voor de gemeentelijke handhavers,’ zo laat de gemeente weten in een reactie. ‘Mochten inwoners op deze en andere locaties verdachte activiteiten zien, dan roepen wij hen op om deze vooral bij de politie te melden. Dat kan ook door 112 te bellen op het moment dat de verdachte situatie zich voordoet. Inwoners kunnen eventueel ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl. De parkeerplaats aan het einde van een straatje in de wijk bij de tennisclub en de vijver in het park staat al jaren bekend als locatie waar zich criminele en duistere praktijken afspelen en het is ook niet de eerste gewelddadige beroving na een afspraakje. In het verleden heeft de gemeente wel wat groen gekapt voor een beter zicht op de parkeerplaats, maar verdere maatregelen zitten vooralsnog niet in de planning. ‘Ja daar gebeurt van alles, drugshandel, rare afspraakjes voor seks, handeltjes in van alles,’ zo is een samenvatting van een rondgang in de buurt. ‘Je ziet regelmatig auto’s rijden waarvan je denkt dat is niet pluis en wat doen die lui hier.’ 

Het meest recente incident, voor zover bekend, was dus de beroving en mishandeling op dinsdagmiddag 3 januari rond 16.00 uur van een 56-jarige man uit Hellevoetsluis, die een afspraak had met wat jongens. De man neemt de bus vanaf Utrecht Centraal naar Maarssen en is vermoedelijk bij de halte Spechtenkamp-Valkenkamp uitgestapt. Hij werd daar opgewacht door een jongeman. Met hem is de man naar de parkeerplaats van een tennisvereniging in Reigerskamp gelopen. Een groep jongens stond hen daar op te wachten. De man werd vervolgens door de groep jongens aangevallen, mishandeld en beroofd van zijn spullen, waaronder zijn telefoon en pasjes. Het slachtoffer werd uiteindelijk in het nabijgelegen water gegooid. Over de aard en reden van de afspraak wil de politie nog niets kwijt. De man kon na controle in het ziekenhuis weer naar huis. De politie hield dezelfde avond nog een buurtondersoek door overal aan te bellen. Ook werd gevraagd naar beelden van de deurbel, waar de daders misschien op staan. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en beelden.