Brand

UTRECHT > Bij busstalling Westraven in Utrecht zijn vrijdagmorgen 12 bussen uitgebrand en een aantal bussen beschadigd. Het busverkeer lag 's morgens geheel stil. Niemand raakte gewond. Wel waren reizigers gedupeerd omdat ze niet met de bus en tram naar werk of school konden. De brandweer kon ervoor zorgen dat het vuur niet oversloeg op het naastgelegen kantoor en werkplaats. Inmiddels is de dienstregeling weer normaal. De oorzaak is waarschijnlijk een technisch defect. De stalling Westraven is van de provincie, de bussen van Qbuzz.


50Plus

VREELAND > Mieke Hoek gaat voor nog een termijn in de Provinciale Staten. De politica uit Vreeland is weer Lijsttrekker 50PLUS in de provincie Utrecht. Ook bij de vorige verkiezingen was Hoek de lijsttrekker met als resultaat een zetel in de Provinciale Staten. Mieke Hoek is ook raadslid voor het Vechtse Verbond in de gemeenteraad van Stichtse Vecht.


Explosie

LEIDSCHE RIJN > Bij een woning aan de Melissekade in Leidsche Rijn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een explosie plaatsgevonden. Hierbij zijn geen gewonden gevallen, wel is er veel schade aan de woning. De explosie gebeurde rond 01.30 uur. Op dat moment waren er geen mensen in de woning. Door de knal zijn enkele ruiten gesprongen. Daarnaast zijn drie geparkeerde auto’s beschadigd. Drie weken geleden ging er ook al een explosief af in dezelfde straat. Of er een verband is tussen deze twee incidenten wordt uitgezocht. Mensen die iets hebben gezien voor de explosie of camerabeelden hebben van het incident, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.