Afbeelding

Welzijn Stichtse Vecht wijzigt koers én naam

Nieuws

STICHTSE VECHT > Welzijn Stichtse Vecht krijgt binnenkort een nieuwe naam. Achter de schermen zijn de voorbereidingen al een tijd in volle gang. Met de huidige druk op de zorg, de toenemende vergrijzing en de bedoeling dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, staat de organisatie voor een nieuwe opgave. Dat vraagt om een nieuwe werkwijze en een nieuwe dienstverlening. Binnenkort worden de nieuwe naam en de website op feestelijke wijze onthuld.

Nieuwe koers

Met de nieuwe naam gaat Welzijn Stichtse Vecht ook een nieuwe koers varen. Alle diensten komen in het teken te staan van preventie en substitutie van de zorg, ofwel: hoe kunnen we zorg voorkomen en waar kunnen we zorg vervangen? Hiervoor moeten we goed kijken naar wat ziektelast veroorzaakt. Niet alleen vergrijzing veroorzaakt ziektelast, ook maatschappelijke problemen zorgen ervoor dat mensen in alle leeftijdscategorieën ziek worden en ziek blijven. Denk bijvoorbeeld aan armoede, stress of eenzaamheid. Het oplossen van deze problemen is niet alleen een opgave voor de zorg. Dat is óók een welzijnstaak.

Positieve gezondheid en eigen kracht

De sociale professional staat hierom dan ook naast de dokters en wijkverpleegkundigen. Om juist die welzijnsproblemen op te lossen, zodat mensen kunnen herstellen, de regie over hun eigen leven weer op kunnen pakken en kunnen meedoen. De stichting gebruikt hierbij Positieve Gezondheid als kompas om zo lang mogelijk gezond en wel door het leven te gaan, ook als de situatie grote uitdagingen geeft, bijvoorbeeld in het geval van mantelzorg. 

Offline én online coaching

Naast de vertrouwde dienstverlening waarbij de inwoner face to face wordt ondersteund, zal de dienstverlening worden uitgebreid met een app, zodat inwoners ook digitaal kunnen worden gecoacht. Bij alle diensten, zowel de offline als de online diensten blijft de stichting nauw samenwerken met een groot team van betrokken en kundige vrijwilligers die de inwoner te allen tijde met raad en daad bij kunnen staan.