Afbeelding

Lezing: De nieuw te bouwen Haarrijnse molen

Na de herbouw zal de molen een prachtige markering aan de Haarrijnseplas worden

VLEUTEN > In het verleden hebben in en rondom Vleuten en De Meern tal van molens gestaan.


Helaas zijn al deze prachtige monumenten de afgelopen jaren ten onder gegaan. Paul Groen heeft nu een initiatief genomen om aan de Haarrijnseplas tussen Vleuten en Maarssenbroek wederom een molen te laten verschijnen.

Sinds vele jaren had hij al een incomplete molen uit Bochum in zijn opslag liggen. Inmiddels heeft hij de ontbrekende onderdelen verzameld en kan de molen in volle glorie herbouwd worden. 

Na de herbouw zal de molen een prachtige markering aan de Haarrijnseplas worden. 

Er komt daarnaast een restaurant in en er zal zelf gemaakt brood verkocht worden. 

De mogelijke komst van de molen heeft inmiddels ook een brede discussie losgemaakt tussen voor- en tegenstanders.

In de lezing bij de Historische vereniging neemt Paul de bezoekers mee in de geschiedenis van het gebied en over de herbouw van de historische Haarrijnse molen.

Paul Groen is in het dagelijks leven directeur van EAGM. Een bedrijf dat restauratieplannen maakt voor de meest uitlopende monumenten in binnen- en buitenland. En het bedrijf is gespecialiseerd in molens en dat is geen toeval. Op zijn 8e jaar hielp Paul al mee op de plaatselijke dorpskorenmolen en op de dag dat hij zijn rijbewijs haalde, behaalde hij ook zijn molenaarsdiploma.

Locatie voor de lezing is De Vrijstaat, Hof van Monaco 3, 3541 DT Utrecht. Datum: donderdag 16 februari, aanvang 20.00 uur.

Daarnaast is de presentatie ook te volgen via het Youtube-kanaal. Geef bij aanmelding aan of u de presentatie live wilt bijwonen of via Youtube. Voor beide opties zijn tickets verkrijgbaar via de webshop.

Deelname 5 euro, maar leden Historische Vereniging gratis. Beide incl. 1 consumptie.