Brand

KOCKENGEN > De brandweer van Kockengen is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brand bij een woning in Portengen. Het bleek om een schoorsteenbrand te gaan. 'Door snel optreden samen met de hoogwerker van brandweer Maarssen hebben we erger kunnen voorkomen,' aldus de brandweer Kockengen over het snelle ingrijpen. Niemand raakte gewond.


Vrienden

BREUKELEN > In het artikel over de Stichting Vrienden van De Aa in de VAR van vorige week stond een verkeerd e-mailadres vermeld. Als u zich wilt aanmelden voor een gift of donateur wilt worden, stuur dan een mail naar Vrienden.vd.Aa@gmail.com.


Kunstproject

MAARSSEN > Zondag 29 januari van 11.00 tot 13.00 uur is in het Fort Maarsseveen de opening van een tentoonstelling van kunst, gemaakt door Oekraïense vrouwen en kinderen die binnen de gemeente Stichtse Vecht een veilig heenkomen hebben gevonden. In een wereld die onvoorspelbaar is en ineens kan veranderen met intense gevolgen, heeft het ontspannen creatief bezig zijn ze momenten van rust en verbinding gegeven en de oorlog hopelijk even naar de achtergrond teruggedrongen. De werken die daar te zien zijn, zijn gemaakt bij atelier De Vrije Vlieger in Breukelen, atelier Ilvaro in Loenen en Kunst met een Koekje in Fort Maarsseveen. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds en Welzijn Stichtse Vecht. Benieuwd? De werken blijven te zien tot vrijdag 24 februari in Fort Maarssenveen, Herenweg 3 in Maarssen. Op vrijdagen kunt u altijd binnenlopen, op andere dagen is het verstandig eerst even te bellen om teleurstelling te voorkomen. Tel. 06-46054518 (Martine van Es), dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur.