HKM’er Piet Gentenaar geeft een gastles op de J.C. van der Walschool in Zwanenkamp.
HKM’er Piet Gentenaar geeft een gastles op de J.C. van der Walschool in Zwanenkamp.

Jubileumactiviteiten Historische Kring Maarssen in volle gang

Lezersnieuws

MAARSSEN > De Historische Kring Maarssen begon het jubileumjaar in september 2022 met een feestelijke presentatie van het jubileumboek ‘Canon van Maarssen en omliggende kernen’. Inmiddels zijn al meer dan duizend exemplaren verkocht. De geplande activiteiten zijn in volle gang en het ledenblad Het Periodiek kwam in november met een extra dik jubileumnummer.

Er waren boeiende lezingen op Slot-Zuylen, in de Open Hof, in de kerk in Tienhoven en bij DeFabrique in Maarssenbroek, alle met een feestelijk jubileum-tintje. De komende maanden staan er nog meer interessante lezingen op het programma, o.a. op Kasteel Nijenrode.

De Historische Kring Maarssen doet ook mee aan een onderwijsprogramma voor alle leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Maarssen, Maarssenbroek en Tienhoven met het thema ‘Dit herdenken wij’. In samenwerking met het LEU en KunstCentraal geeft een aantal leden van de HKM gastlessen over de Canon van Maarssen en het belang van historisch erfgoed. De leerlingen krijgen allemaal een mooie folder mee met de geschiedenis van Maarssen in een notendop. Het einddoel van het programma is dat de leerlingen samen met een kunstenaar een ontwerp maken voor een monument.

Dit voorjaar organiseert de HKM een fotowedstrijd met als thema het extra onder de aandacht brengen van ons historische erfgoed. Een deskundige jury zal bepalen wie de winnaars zijn en de beste foto’s zullen worden getoond in een expositie.

In april zal een digitale versie van de ‘Canon van Maarssen en omliggende kernen’ verschijnen. Deze is dan via een link op de HKM-website voor iedereen beschikbaar.

Meer informatie over alle activiteiten leest u in de pers, de Nieuwsbrief, het Periodiek en op de website http://www.historischekringmaarssen.nl/