Brand

BREUKELEN > Het leek de jongens vrijdagavond wel een leuk plan. Fietswrakken uit de sloot vissen bij het station Breukelen en dan fikkie steken. Maar dat vond de politie toch geen goed idee. Een voorbijganger zag de vlammen en waarschuwde de agenten, die het vuur met een brandblusser snel konden doven. De jongens kregen een bekeuring en ook is er een praatje gemaakt met de ouders.


Storing

MAARSSENBROEK > Sinds zondag is er een storing van de openbare verlichting in de wijken Zwanenkamp, Valkenkamp en Spechtenkamp in Maarssenbroek. Stedin werkt aan het verhelpen van de storing. Het kan hierdoor zijn dat de verlichting overdag brandt.


Diefstal

BREUKELEN > Bij diverse auto's in de wijk Broeckland in Breukelen is in de nacht van maandag op dinsdag de katalysator gestolen, die aan de onderkant van de auto zit. De dieven sloegen vooral toe in de omgeving van Broeckland. Het gaat om auto's van het merk Toyota en Tesla, zo meldt een van de gedupeerden aan VARnws. Bij de politie zijn ook al aangiftes binnengekomen. De dieven slaan vaak snel toe met een van de daders onder de auto en de andere op de uitkijk. In een katalysator zitten kostbare metalen. De oproep aan inwoners in de wijk is nu om camerabeelden uit te kijken bijvoorbeeld van de deurbel. Ook bij de toegangswegen van en naar naar de wijk kunnen beelden waardevolle tips opleveren.