Help mee zoeken naar het geheime recept.
Help mee zoeken naar het geheime recept. Black Rabbit Studio

Kasteel de Haar zoekt speurneuzen

HAARZUILENS > In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen hun speurhart ophalen bij Kasteel de Haar. 


In het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, op steenworp afstand van Utrecht, kunnen zij aan de hand van aanwijzingen op zoek gaan naar het gestolen recept van de bijzondere Chester Cake. Dit traditionele familierecept moet in de familie blijven, dus alle hulp is welkom! Het verhaal achter de speurtocht ‘Het gestolen recept’, is dat Keukenhulp Jean-Luc er, na een akkefietje met chef-kok Pierre Amory, vandoor is gegaan. Voordat hij vertrok heeft hij het geheime recept van de Chester Cake verstopt. Gelukkig zijn er wel aanwijzingen achtergelaten in het kasteel, waardoor het recept teruggevonden kan worden. Barones van Zuylen van Nijevelt vraagt alle kinderen met een goede speurneus om hulp. Voor de vinders ligt er een lekkere beloning klaar.  

Naast de speurtocht is uiteraard het extravagante interieur van het kasteel te bewonderen, dat een inkijkje geeft in het leven van zijn adellijke bewoners in de 20ste eeuw. De moeite waard voor zowel volwassenen als kinderen. Het kasteel wordt omringd door een park met lange lanen, kronkelige paadjes, aangelegde stijltuinen en charmante bruggetjes. Voor een kop koffie of lunch kunnen bezoekers terecht bij het Koetshuis of Tuynhuis.  

Op kasteeldehaar.nl vindt u actuele informatie over openingstijden en ticketprijzen voor het kasteel en het park. De speurtocht ‘Het gestolen recept' is tijdens de voorjaarsvakantie, van 18 februari tot en met 5 maart, gratis bij een kasteelbezoek en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.