Birense Fotografie
Birense Fotografie birense

Verbinding van onderwijs en kinderopvang in Leidsche Rijn

Ondernemend

LEIDSCHE RIJN > De bouw van Leeuwesteyn, een nieuw kindcentrum in Leidsche Rijn, is in volle gang. In dit prachtige pand gaan professionals uit onderwijs (PCOU) en kinderopvang (Kind & Co Ludens) intensief samenwerken om een uitdagende en positieve plek te creëren voor álle kinderen van de wijk. Vanaf de zomervakantie zijn kinderen welkom op het kinderdagverblijf en BSO. Na de zomervakantie start de basisschool en de voorschoolse educatie(peuteropvang) in het kindcentrum.

Op kindcentrum Leeuwesteyn werkt één team van opvang en onderwijs intensief samen. Op Leeuwesteyn worden combinatiefuncties ingezet zodat de pedagogisch medewerkers van de BSO ook als onderwijsassistent op de basisschool werkzaam zijn. “De samenwerking met scholen en de verbinding die ontstaat met een combinatiefunctie als onderwijsassistent en BSO medewerker is heel waardevol, het geeft de kinderen een vertrouwd gevoel en dat is precies wat zij nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen”, aldus Sylvia van Schaik manager van kindcentrum Leeuwesteyn. Andere combinaties met onderwijs en kinderopvang in Leidsche Rijn Ook start Kind & Co een BSO in het gebouw van basisscholen Waterrijk en Hof ter Weide. Bij bassischool de Achtbaan is tevens het voornemen om een BSO te openen. Bij deze locaties is het partnerschap tussen basisschool en BSO ook van groot belang. “We maken gezamenlijk gebruik van lokalen en gymzalen. Hierdoor krijgen de kinderen van de BSO toegang tot een grotere speelervaring, binnen de veiligheid van de pedagogisch medewerker die ze al kennen van school. Dat werkt heel fijn”, erkent manager Eva Langeveld.

Kom jij impact maken bij Kind & Co Ludens in Leidsche Rijn? Vind jij de verbinding van onderwijs en kinderopvang ook zo belangrijk en wil bijdragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie? Bekijk dan de vacatures op: www.werkenbijkindencoludens.nl.