Leerlingen van het Niftarlake College denken mee
Leerlingen van het Niftarlake College denken mee

Overeenkomst nieuwbouw Schepersweg Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > Wethouder Wonen Frank van Liempdt en directeur-bestuurder Mark Drost van woningstichting Vecht en Omstreken hebben maandag 13 februari 2023 een overeenkomst getekend voor nieuwbouw aan de Schepersweg in Breukelen. Als alle voorbereidingen voorspoedig verlopen kan medio 2023 de bouw van start. 

57 nieuwe levensloopbestendige woningen

Er worden drie oude appartementencomplexen met elk 5 woningen en 10 garageboxen vervangen. De nieuwe appartementencomplexen hebben elk 19 levensloopbestendige woningen die voldoen aan de (duurzaamheids)eisen van deze tijd. 

Ondertekening goed nieuws voor woningzoekenden

Frank van Liempdt en Mark Drost zijn blij met de nieuwbouw: “De oude gebouwen waren aan het eind van hun levensduur. Met de nieuwbouw voegen we levensloopbestendige, duurzame en betaalbare woningen toe aan onze woningvoorraad. Daar is grote behoefte aan. De ondertekening vandaag is dus goed nieuws voor woningzoekenden.” 

Ontmoetingsruimte voor de buurtbewoners

Ook de openbare ruimte wordt aangepakt. Elk appartementencomplex krijgt een gezamenlijk te gebruiken binnentuin. In de bestaande parkeerhoven komen extra parkeerplaatsen en het daar aanwezige groen krijgt een facelift. Op deze manier ontstaat een aantrekkelijke openbare ontmoetingsruimte voor de buurtbewoners met aandacht voor natuur, klimaatveranderingen en spelen.

Leerlingen denken mee

Leerlingen van het Niftarlake College, die het vak Onderzoeken en Ontwerpen volgen, hebben in groepjes nagedacht over een mogelijke nieuwe invulling van de openbare ruimte bij de nieuwbouw. De opdracht was een fijne en duurzame ontmoetingsplek te ontwerpen voor de buurtbewoners. Ze hebben ook aangegeven wat ze de sterke en zwakke punten vinden van de bestaande situatie. De 30 ontwerpen van de leerlingen worden meegegeven aan de architect die met een definitief ontwerp zal komen. De wethouder is blij met de hulp van de leerlingen. “Het is belangrijk dat jongeren meepraten over de invulling van onze gemeente waar ook zij onderdeel van uitmaken.”