Afbeelding

Gratis bijeenkomst inwoners Stichtse Vecht over gezond gewicht verliezen

Gemeente

STICHTSE VECHT > De helft van de volwassenen in Nederland heeft overgewicht en bijna 14% heeft ernstig overgewicht. Dit aantal stijgt snel en neemt toe met de leeftijd. Behalve risico’s op hart- en vaatziekten, vergroot ernstig overgewicht de kans op suikerziekte, hoge bloeddruk, galstenen en een versnelde slijtage van gewrichten. Ook in Stichtse Vecht krijgen veel mensen te maken met gezondheidsklachten als gevolg van overgewicht. Daarom organiseert Wijzer in gezondheid, onderdeel van MOmenz, op 2 en 6 maart een bijeenkomst die in het teken staat van gezond gewicht verliezen. De bijeenkomst is gratis.

Veel mensen die af willen vallen, zijn geneigd om te gaan diëten. Ze vallen wat kilo’s af, maar in de praktijk blijken de goede gewoontes moeilijk vol te houden. Toch maar weer een koekje bij de koffie. De kilo’s komen weer terug. Soms komen er zelfs weer extra kilo’s bij; het zogenaamde jojo-effect. Frustrerend en begrijpelijk, beaamt ook leefstijlcoach Christa Schilperoort. Zij ziet in haar praktijk regelmatig klanten die vastlopen in hun strijd om de kilo’s. Het is dan ook haar missie om deze mensen te helpen om blijvend slanker, gezonder en energieker te worden.

In de nieuwe kennisdelers ligt de focus dan ook op gezonde wijze gewicht verliezen. Geen crash-diëten, maar één voor één je minder gezonde gewoontes vervangen voor gewoontes die wel goed voor je zijn. Tijdens de bijeenkomst geeft Christa je inzicht in hoe dit alles in je brein werkt en krijg je verschillende technieken aangereikt waardoor ook voor jou deze stappen haalbaar worden en je met wat liefdevol doorzettingsvermogen straks weer lekkerder in je vel zit.

Donderdag 2 maart: 19:30-21:00 – locatie in Maarssenbroek – wordt bekend bij aanmelding

Maandag 6 maart: 14:30 – 16:00 – locatie in Maarssen-Dorp – wordt bekend gemaakt bij aanmelding Aanmelden voor deze bijeenkomst: https://momenz.nl/kennisdelers-gezond-gewicht-verliezen-en-de-hamster-in-je-brein/