Afbeelding

Benefiet pianoconcert voor Oekraïne op kasteel Nijenrode

Nieuws

BREUKELEN > In een overvolle Wapenzaal op kasteel Nijenrode vond op zondagmiddag 12 februari een bijzonder pianoconcert plaats.

 De Oekraïense pianisten Hennadyi Beziazychnyi, zijn vrouw Nataliia Abdulina en hun bijzonder getalenteerde 9 jarige dochtertje Yulianna speelden de sterren van de hemel met werken van o.a. Schubert , Chopin en Liszt.

Yulianna betoverde het publiek met haar sprankelende spel en haar oprechte speelplezier. Na de pauze vertolkten haar ouders met passie een prachtig stuk van Schubert.

Door de oorlog is het gezin uit elkaar geraakt. Nataliia en Yulianna zijn gevlucht en wonen in Den Haag, Hennadyi moest achterblijven maar heeft speciaal verlof gekregen om Oekraine tijdelijk te verlaten zodat hij met vrouw en kind benefietconcerten in Nederland kan geven. De volledige opbrengst van het concert gaat naar de vrijwilligersorganisatie RAZOM in Uman, de Oekraïnse plaats waar de pianisten vandaan komen. RAZOM geeft humanitiare hulp in de vorm van voedsel, medicijnen en kleding.

De Oekraïense vluchtelingen die inmiddels al bijna een jaar op Nyenrode verblijven waren ook aanwezig en hadden een bijdrage geleverd in de vorm van heerlijke zelfgebakken taarten.

Het was een prachtige middag waarbij het publiek ontvangen werd met Oekraïense melodieën gespeeld op het carillon door de beiaardier van Nyenrode en die afgesloten werd met hartverwarmende woorden van wethouder Karin van Vliet.

Afbeelding
Afbeelding