Afbeelding

SISAB bijeenkomst met presentaties over duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en uitreiking van SDG Award 2022

Lezersnieuws

BREUKELEN > De SDG Award is een prijs met een financiële beloning voor een groep, instelling of stichting die een project hebben ingediend die bijdragen aan één of meer van de 17 Sustainable Development Goals (SDG) of te wel Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Deze bijeenkomst is op 23 februari om 20 uur in Boom en Bosch Breukelen.

Op deze avond wordt begonnen met de presentaties van 3 uiteenlopende projecten die van belang zijn om de SDG doelen in 2030 te halen . De eerste presentatie gaat over het werk voor studenten op het Indonesisch eiland Ambon om kansarme jongeren uit bergdorpen door scholing en educatie een volwaardige plek in de maatschappij te laten verwerven. Dit wordt verzorgd door Tete Siahaya; van de Stichting Tiga Batang Air De tweede presentatie gaat over het werk aan groentetuinen in Outjo, een kleine stad in Namibië, waar geleerd wordt jongeren zelf voedsel te laten verbouwen voor het bereiden van voedzame maaltijden voor schoolgaande kinderen van arme gezinnen die zonder eten naar school komen. Door te zorgen dat de kinderen een gevulde maag krijgen, zullen deze de lessen beter kunnen volgen waardoor de kwaliteit van het onderwijs wordt verbeterd. Dit deel wordt gepresenteerd door Gerhard Overdijkink van SOMO Maarssen De derde presentatie gaat over het organiseren van een evenement en informatie verstrekking om kinderen uit de eerste fase van het voortgezet onderwijs op een interactieve en inspirerende manier kennis te laten maken met wetenschap en technologie met als doel dat ze voor een studie in deze vakken kiezen. Dit project vindt plaats in Ghana, waar zeer grote behoefte aan is. Het opbouwen van kennis in Ghana is zeer belangrijk voor armoedebestrijding, de aanpak van de gevolgen van klimaatverandering, de ontwikkeling van de economie en de bevolking zelfredzamer te maken.. Dit deel wordt verzorgd door Dirk Eggink uit Maarssen en Sabastine Eugene Arthur, afkomstig uit Ghana Beide doen bij het RIVM onderzoek naar ziektes veroorzaakt door virussen. Na deze presentaties volgt er een overzicht van de ingediende projecten voor de SDG Award 2022 en de bekendmaking van de winnaar. De uitreiking van de SDG Award 2022 wordt gedaan door wethouder van Sociaal domein Karin van Vliet

Wij nodige u van harte uit voor het bijwonen van deze zeer interessante presentaties en de uitreiking, van de Award. Ook willen wij met u van gedachte wisselen over onderwerpen voor bijeenkomsten en de voortgang van SISAB dat eind van dit jaar 20 jaar geleden is opgericht. De toegang is geheel gratis. Graag ontvangen wij voor 20 februari via mail naar dongenac@hetnet.nl of tel 06-55721944 of u komt.