Afbeelding

Masta Ace en Marco Polo op bezoek in Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > Rapper Masta Ace en zijn producer Marco Polo komen uit Brooklyn en maakten samen in 2018 het album “A Breukelen Story”, over de wortels van het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Op vrijdag 17 februari waren Ace en Marco op bezoek in het Vechtdorp, hun eerste persoonlijke ontmoeting met The Original Brooklyn.


Masta Ace (1966) behoort tot de vroegste generatie rappers uit Brooklyn. Hij maakte eind jaren tachtig al deel uit van de Juice Crew. Zijn solodebuutalbum verscheen in 1990. De laatste jaren werkt Masta Ace samen met zijn muzikale kompaan Marco Polo. Hun nummer “Breukelen, Brooklyn” was ook de openingsmuziek van de recente televisiedocumentaire ‘Leven in BRKLN’.
De succesvolle rapper Masta Ace en beat-maker Marco Polo zijn even in Nederland, voor een concert in Amsterdam als start van hun Europese toernee langs negentien steden. Ze werden door The Original Brooklyn rondgeleid door Bram Donkers van de Stichting Brooklyn Bridge Breukelen. Beide heren waren erg onder de indruk van het pittoreske dorp Breukelen, het omringende natuurschoon en de imposante buitenplaatsen langs de Vecht. Ze bezochten onder meer de Vechtbrug (Breukelen Bridge), de Brooklyn375-plaquette aan het Regthuis en wandelden over de gezellige vrijdagse markt op de Kerkbrink.

Afbeelding