Afbeelding

27e editie van de KunstRonde Vecht & Plassen in het weekend van 20 en 21 mei

Nieuws

REGIO > Hou je van abstracte schilderijen? Of juist van realistische kunst? Glaskunst of fotografie? Of van conceptuele kunst ? Of ben je op zoek naar een beeld voor in de tuin of in huis? 

Tijdens de KunstRonde is er een zeer diverse collectie kunstwerken te zien van 27 kunstenaars en 2 galerieën. Verschillend in stijl, techniek, ambacht en prijs. Maar ze hebben één ding gemeen: kwaliteit. Alleen professionele kunstenaars doen mee aan de KunstRonde Vecht & Plassen. Met kunstwerken tussen de 100 en 10.000 euro is het goed mogelijk dat je tijdens deze KunstRonde tegen een kunstwerk aanloopt dat echt van jou moet zijn. Een werk dat past bij jouw interieur én jouw portemonnee. De KunstRonde heeft dit jaar wel 5 nieuwe leden dus er is veel nieuws te ontdekken. De KunstRonde is inmiddels een begrip voor de Vechtstreek en wijde omgeving: in het derde weekend van mei presenteren de leden van de kunstenaarsvereniging Vecht & Plassen hun werk aan het kunstminnende publiek. Een traditie die al meer dan 25 jaar terug gaat. Een heel weekend lang staan de kunstenaars en galeriehouders klaar om je te verwelkomen. In deze persoonlijke sfeer ontstaan er vanzelf bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Zo kom je meer te weten over het werk zelf en de maker die erachter zit. De deelnemende kunstenaars exposeren hun werk vaak op bijzondere locaties zoals forten, boerderijen, een woonboot of een kerk. Van oudsher heeft het gebied rondom de Vecht en de Loosdrechtse Plassen door haar schoonheid grote aantrekkingskracht gehad op kunstenaars.

 Vandaar dat velen zich hier gevestigd hebben. De route De KunstRonde bestrijkt het gebied van Maarssen tot Vreeland en langs de plassen van Kortenhoef, ‘s-Graveland en Loosdrecht tot aan Tienhoven. Een mooie dagtocht om met de fiets of auto af te leggen. Onderweg genietend van een warme ontvangst bij de kunstenaars. Je zult verrast worden door de diversiteit en hoge kwaliteit van de getoonde kunstwerken. Groepsexpositie De groepsexpositie in de Pauluskerk in Breukelen toont van elke deelnemer één kunstwerk. Zo krijg je een goede indruk van wat de KunstRonde te bieden heeft. Er is ook een overzichtsboekje met daarin een kunstwerk van iedere exposant. Beide opties bieden de mogelijkheid je favorieten op voorhand te selecteren zodat je gericht ateliers kunt bezoeken. Gewoon op pad gaan en jezelf laten verrassen kan natuurlijk ook. 

Op www.kunstronde.nl vind je een plattegrond van de route. Adres groepsexpositie: Straatweg 37, 3621 CM Breukelen Openingstijden alle locaties: 11 - 17.30 uur (Pauluskerk, zondag 11:30 u) Meer informatie: www.kunstronde.nl info@kunstronde.nl www.facebook.com/kunstronde Twitter en Instagram: @KunstRonde