Afbeelding

Het Nieuw Talent Orkest Stichtse Vecht is van Start

Nieuws

TIENHOVEN > Orkest SDG Tienhoven is gestart met het Nieuw talent Orkest Stichtse Vecht. Een project om volwassenen kennis te laten maken met muziek.

Ontdek het plezier van samen muziek maken! Dat hebben de 53 starters van het Nieuw Talent Orkest inmiddels ervaren met het leren bespelen van een blaas-of slagwerkinstrument. Het aantal van 53 leden is natuurlijk al een groot succes. En het enthousiasme waarmee de muzikanten aan de slag gaan is enorm. Slecht enkele leden van dit toch wel bijzondere orkest hebben ooit eerder een blaas- of slagwerkinstrument bespeeld. Maar het merendeel van de nieuwe muzikanten hebben nog nooit een instrument bespeeld en kunnen geen noten lezen, maar delen met elkaar één doel: zij willen graag leren en ontdekken wat ‘met elkaar muziek maken’ inhoudt. Dit is hun grote kans! Het Nieuw Talent Orkest is heel laagdrempelig. Iedereen kan meedoen. Je hoeft er geen noten voor te kunnen lezen of muziekles te hebben gehad. Ook leeftijd speelt geen rol. Je mag fouten maken en zoveel vragen als wilt.

Het is ook voor de leden van Orkest SDG een heel bijzondere ervaring. Zo zit nu iedere zondagmiddag de repetitie/sporthal van het Dorpshuis “De Veenkluit” helemaal vol met enthousiaste muzikanten. Uiteraard worden de starters geholpen en bijgestaan door een aantal ervaren muzikanten van het Orkest zelf. Het is natuurlijk al heel wat als startende muzikant. Je krijgt een muziekinstrument, een lesboek en komt in een volle zaal met allemaal enthousiaste medemuzikanten. De één speelt trombone, de andere trompet of bugel en daarnaast ontbreekt natuurlijk het slagwerk niet. En zo hebben alle 53 muzikanten hun eigen instrument. Na de eerste kennismaking met je instrument en de uitleg hoe dat werkt, volgde er tijdens de eerste bijeenkomst al snel ritmische tonen. Na de tweede en derde bijeenkomst werd al een beetje muziek gelezen en kon gezamenlijk het 1e liedje gespeeld worden.

Het geheel staat onder leiding van de dirigente Maud Lavrijsen. Zij heeft haar handen vol met zoveel startende muzikanten maar weet door haar enthousiasme iedereen goed bij de muzikale les te houden. Zo krijgt iedereen in tien repetities de beginselen van (blaas) muziekkunst onder de knie.

De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij! Op zondagmiddag 14 mei zullen de Nieuw Talenten een concert geven. Aanvang 14:30 uur in Kerkcentrum De Ark in Maarssenbroek.

Orkest SDG zit zelf ook niet stil. Naar het zeer succesvolle PROMS concert in Breukelen en de muzikale activiteiten rond de Kerst in Tienhoven en Maarssen is het orkest druk bezig met de voorbereiding van het Voorjaarsconcert. Dit concert wordt gegeven in de N.H. Kerk te Maarssen op zaterdag 15 april. De

aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis! Wij zien u graag tijdens een van onze toekomstige concerten.