Afbeelding

Inspiratie dag op Broklede

Nieuws

BREUKELEN > Broklede inspireert haar leerlingen graag om op een bruisende manier de blik te verruimen. De inspiratiedag van 16 februari is daar een goed voorbeeld van. Er werden tal van activiteiten georganiseerd, lezingen gehouden en nieuwe duurzame initiatieven geïntroduceerd. Een goede manier om eens op een andere manier bezig te zijn met de maatschappij om hen heen.

De leerlingen konden ook zelf aan de slag, koken met insecten, spaghettibruggen bouwen, de hersenen laten kraken bij een wiskunde uitdaging of escape room, in de praktijk het gevaar van informatie delen via social media ontdekken en zelf een menu samenstellen van kweekvlees. Teveel activiteiten om allemaal op te noemen.

Niet alleen werden de leerlingen geïnspireerd door de gasten en docenten maar ook door elkaar. Het was, net als de laatste keer in 2019, een zeer geslaagde dag waar een enorme organisatie aan vooraf gaat maar ook heel veel oplevert. Coördinator van de inspiratiedag, Liesbeth Keeris, is zeer tevreden over het verloop van de dag. Samen met alle docenten, leerlingen en gasten is het een mooie dag geworden en is het doel bereikt om leerlingen nieuwe inzichten te geven, aan het denken te zetten en te inspireren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding