Afbeelding
Owner

Haast bij nieuwbouw in Kockengen, 24 nieuwe appartementen

Nieuws

KOCKENGEN > Omwonenden zijn op een informatiebijeenkomst bijgepraat over het woningbouwplan aan de Koningin Julianaweg, Prinses Margrietweg en Koningin Wilhelminaplein. Woningstichting Vecht en Omstreken wil op deze locatie, waar tot 2017 basisschool ’t Kockenest stond, 24 sociale huurappartementen realiseren met een gezamenlijke binnentuin.

Het gaat om zowel twee- als driekamerappartementen die levensloopbestendig zijn. De grotere appartementen zijn ook geschikt voor mensen in een rolstoel. Tijdens de eerste participatieronde zijn 3 modellen aan omwonenden voorgelegd en hieruit is een voorkeursmodel gekozen. Dit voorkeursmodel heeft de architect verder uitgewerkt. Tijdens de informatiebijeenkomst vond hierover een terugkoppeling plaats richting de omwonenden. De meeste aanwezigen waren tevreden over de verdere uitwerking en over het participatieproces tot nu toe. Een paar aanwezigen hebben hun zorgen geuit over de mogelijke schaduwwerking in de tuin, inkijk en parkeren.

Wens om haast te maken

Tijdens deze avond werd vooral duidelijk dat de behoefte aan deze woningen groot is bij de bewoners van Kockengen. De wens werd uitgesproken om haast te maken met het planproces, zodat de bouw snel kan starten.