Afbeelding

Mo12-3 van hockeyclub Loenen kampioen in de zaal

Sport

LOENEN > Mo12-3 (meisjes onder de 12 jaar) van de Loenense Mixed Hockey Club zijn dit zaalseizoen kampioen geworden. Zij eindigden met twee punten verschil boven nummer twee mo12-6 van hockeyclub Amersfoort.

“De meiden hebben hebben het dik verdiend. Het is een hele gezellige groep die altijd lekker fanatiek traint”, aldus hoofdtrainer Sander van den Elshout van hockeyclub Loenen. Gefeliciteerd Mo12-3 van Loenen!

Na de voorjaarsvakantie starten de teams weer op het veld om daar aan de tweede helft van het veldseizoen te beginnen. Ook de senioren hervatten dan weer de competitie. Iedere zondag strijden zij om de winst en ook daarna is het heel gezellig op de club.

Behalve de competitie op zondag is er nu ook een nieuwe competitie vorm voor senioren bijgekomen, namelijk de Hockey7 competitie. Hockey7 wordt, zoals de naam al aangeeft, gespeeld in teams van zeven spelers/speelsters. Teams spelen op vrijdagavond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters.

“Meer en meer komen we hockeyers tegen die (tijdelijk) niet meer op de zondag een hele competitie willen spelen. Zij willen wel blijven hockeyen, maar de weekenden besteden ze graag aan andere zaken dan hockey”, aldus bestuurslid en voorzitter van de technische commissie Martijn van Mancius. “Voor deze doelgroep is de KNHB de flexibelere competitie hockey7 gestart waarbij er niet elke week een wedstrijdmoment is. Er is al een damesteam en nu heeft zich ook een herenteam aangemeld.” Mocht je interesse hebben in deze vorm van competitie of heb je vragen neem dan contact op via info@loenensemhc.nl.