Bij Oudaen draaien we een proef met een jaagpad voor de voetganger, wegversmallingen en passeerstroken.
Bij Oudaen draaien we een proef met een jaagpad voor de voetganger, wegversmallingen en passeerstroken.

Proefvakken voor autoluw Zandpad worden nu ingemeten en klaargemaakt

Nieuws

STICHTSE  VECHT > Afgelopen januari besloot de projectgroep Herinrichting Zandpad samen met de klankbordgroep om op 5 verschillende plekken aan het Zandpad een pilot in te richten. Je krijgt hierdoor een beeld van hoe straks het hele Zandpad er uit kan komen te zien. Het uitgangspunt is dat alle deelnemers aan het verkeer veilig gebruik kunnen maken van deze mooie weg langs de Vecht tussen Maarssen en Nieuwersluis. Dat wordt op deze 5 verschillende delen van het Zandpad getest en geĆ«valueerd.

Locaties van de pilots

Pilot 1: Brug over de Vestinggracht om de Penitentiaire Inrichting NieuwersluisPilot 2: Nieuwe damwand bij Weeresteyn (Nieuwersluis)Pilot 3: Oudaen (bij Breukelen)Pilot 4: Vista Vecht en Rhijn (tussen Breukelen en Maarssen-Dorp)Pilot 5: Van Ganzenhoef naar Leeuwenburg (tussen Breukelen en Maarssen-Dorp)

Ook komt er een Pilot30 bij Breukelen. Door het plaatsen van snelheidsborden (maximaal 30 km/uur) kunnen we kijken of de weggebruiker langzamer gaat rijden op het Zandpad.


Gesprekken met bewoners en ondernemers

Woon of werk je aan een van de 5 pilotlocaties? Dan komen de projectgroep en de vertegenwoordiger van de klankbordgroep naar je toe. Samen kijken we naar de plannen en gaan we met jou in gesprek over wat er bij jou voor de deur gaat gebeuren. Daarbij is het mogelijk om jouw specifieke kennis van de omgeving in te brengen. Het inrichtingsprincipe van de weg ligt vast, maar op details is maatwerk mogelijk.

Bij 2 pilotlocaties zijn er al gesprekken met bewoners en eigenaren geweest. De gesprekken voor de andere 3 locaties vinden de komende weken plaats.


Inmeten Pilots

Om gedetailleerde tekeningen van de pilots te kunnen maken, gaat Siegers Landmeetkunde van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 maart op 4 locaties de pilots inmeten. Op die dagen kun je tussen 8:00 uur en 16:00 uur een oranje/geel busje zien rijden dat bezig is met de metingen. Op dinsdag 28 maart vinden de laatste metingen plaats.

Verkeersmetingen

Voor de inrichting van de pilot en tijdens de proefperiode van de pilots worden er metingen gedaan naar het aantal en soort verkeersdeelnemers, de snelheid en het weggedrag. Zo worden de effecten van de pilot gemeten met een duidelijke nulmeting vooraf.