Afbeelding

Koningsdag bij Kinderboerderij Otterspoor gaat door!

Nieuws

MAARSSENBROEK > Koningsdag leeft bij de bewoners van Maarssen, een aantal inwoners heeft na aanleiding van onze oproep laten weten dat zij welwillend zijn te komen helpen. We zijn erg blij met de geboden hulp en kunnen inmiddels met zekerheid zeggen dat Koningsdag op Kinderboerderij Otterspoor doorgaat!

Naast een aantal berichten van mensen die willen komen helpen, ontvingen wij ook bezorgde berichten van mensen die het jammer zouden vinden wanneer er geen festiviteiten rond de Kinderboerderij zouden zijn. Het is immers al jarenlang traditie. Het bestuur van de kinderboerderij is blij met de reacties op de oproep. Zo zijn er een aantal verenigingen welke hebben aangeboden om met een aantal leden te komen assisteren. We zijn erg blij om samen te mogen werken met de Rotaryclub Maarssen-Breukelen en OSM Atletiek

Op dit moment hebben we genoeg aanmeldingen om het feestterrein op te bouwen. We hebben de bar bemand en vrijwilligers die de snacks klaarmaken. We willen net als andere jaren diverse spelletjes aanbieden voor de kinderen en hebben hier nog een aantal vrijwilligers voor nodig en in de middag om het veld na afloop weer netjes achter te laten zoeken we nog redders in nood.

Belangrijk om te vertellen is dat koningsdag een erg belangrijke inkomstenbron is. De gehele dag wordt verzorgd door vrijwilligers zodat de opbrengst geheel naar het welzijn van de dieren gaat. De afgelopen jaren hebben we door de maatregelen veel inkomsten moeten mislopen waardoor het voortbestaan van de kinderboerderij zelfs even discutabel was. Daarbij is de subsidie en sponsoring de afgelopen jaren dramatisch gedaald. De opbrengst van het koningsdagfeest wordt gebruikt om de dieren te voeren, de dierenarts te kunnen laten komen en de stallen schoon en warm houden is dus echt hard nodig.

Mocht je nog geen plannen hebben voor Koningsdag 2023 en wil je wel verzekerd zijn van een mega gezellige dag? Geef je dan gauw op als vrijwilliger bij Kinderboerderij Otterspoor. Dit kan door jezelf aan te melden op de kinderboerderij bij iemand met een rood Otterspoor tenue of door te mailen naar kinderboerderijotterspoor@gmail.com.